ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Εξοικονόμηση κατ' Οίκον»: Σε ποιες περιφέρειες ενεργοποιείται σήμερα

08:14 - 26 Μαρ 2018 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
«Εξοικονόμηση κατ' Οίκον»: Σε ποιες περιφέρειες ενεργοποιείται σήμερα
Νέος γύρος ξεκινάει από σήμερα για το «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον», το οποίο ανοίγει τις «πόρτες» του στις περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης.

Το σημερινό άνοιγμα της πλατφόρμα αποτελεί το δεύτερο στάδιο της διαδικασίας, η οποία άλλαξε σύμφωνα με Υπουργική Απόφαση, λόγω των προβλημάτων υπερφόρτωσης. Παράλληλα, προβλέπονται επιμέρους αλλαγές στις επιλέξιμες δαπάνες ως προς τις μονώσεις και αποσαφηνίζεται ότι για τους αυθαίρετους χώρους εκτός από την τακτοποίηση θα πρέπει να έχει καταβληθεί και το σύνολο του προστίμου.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε ότι οι πόροι του προγράμματος διπλασιάστηκαν, προκειμένου να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση και πλέον το σύνολο της χρηματοδότησης του προγράμματος μαζί με τα τραπεζικά δάνεια αναμένεται να προσεγγίσει το 1 δισ. ευρώ.

Τέλος υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή έκλεισε η προθεσμία των αιτήσεων για τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας, ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα (2 Απριλίου) ακολουθούν η Αττική και το Νότιο Αιγαίο.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:18 - 26 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.