ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παναγιωτάκης (ΔΕΗ): Μετά την εξαετία μπορούν να γίνουν απολύσεις εργαζομένων

13:30 - 23 Απρ 2018 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Παναγιωτάκης (ΔΕΗ): Μετά την εξαετία μπορούν να γίνουν απολύσεις εργαζομένων
O πρόεδρος της Δ.Ε.Η. Μανώλης Παναγιωτάκης, μιλώντας τη Δευτέρα στη Βουλή τόνισε πως είναι αναγκαία η ταχύτατη πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, ενώ είπε πως βάσει του νομοσχεδίου, δυνατότητα απολύσεων εργαζομένων στις προς πώληση μονάδες θα υπάρξει μετά από διάστημα έξι ετών.

Ο κ. Παναγιωτάκης, μιλώντας στη συνεδρίαση της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής όπου συζητείται και με τη συμμετοχή φορέων το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας η πώληση των σταθμών της Μεγαλόπολης και της Μελίτης τάχθηκε υπέρ της επιτυχημένης ολοκλήρωσης του διαγωνισμού:

«Από την πλευρά της επιχείρησης αυτό που έχουμε να πούμε είναι πως πρέπει να πετύχει η πώληση των μονάδων με ένα εύλογο τίμημα και έγκαιρα, εντός του χρονοδιαγράμματος».

«Πρεπει να δούμε και το εργασιακό μέλλον αλλα και το καθεστώς αποζημιώσεων των εργαζομένων που θα απολύονται μετά απο τα 6 χρόνια για λόγους επιχειρηματικούς . Αν θα υπάρξουν αυτές οι βελτιώσεις θα έχουν κατοχυρωθεί τα δικαιώματα των εργαζομένων. Θα πρέπει το τελικό νομοσχέδιο να μην αφήνει κανένα παραθυράκι για τους νεότερους εργαζόμενους ,και αυτο αφορά κυρίως την Μεγαλόπολη για απολύσεις μετά τα 6 χρόνια, να ληφθεί υπόψη όλη η θητεία τους, αν και δεν έχει λόγο να απολύσει ο εργοδότης», σημείωσε.

Απο την πλευρά του ο πρεοδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του με το νομοσχέδιο για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.
Ο κ.Αδαμίδης ξεκαθαρίσει ότι ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ δεν πρόκειται να υπογράψει συμβάσεις με μείωση μισθών στο προσωπικό που θα δουλεύει στις μονάδες που θα πουληθούν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.