ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΕΗ: Εθνικές επενδύσεις και διασφαλίσεις στους εργαζόμενους σε Μεγαλόπολη-Αμύνταιο

08:32 - 04 Μαϊ 2018 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΔΕΗ: Εθνικές επενδύσεις και διασφαλίσεις στους εργαζόμενους σε Μεγαλόπολη-Αμύνταιο
Πρόσκληση στην Ελληνική βιομηχανία να εξετάσει το ενδεχόμενο επένδυσης στις λιγνιτικές μονάδες που τίθενται προς πώληση απεύθυνε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης στο περιθώριο ενεργειακού συνεδρίου χτες. Παράλληλα υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει θέμα απώλειας εργασίας με τους υπαλλήλους στις μονάδες προς πώληση.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Παναγιωτάκης κάλεσε τους παράγοντες της Ελληνικής βιομηχανίας να εξετάσουν το πώς θα αξιοποιήσουν την ευκαιρία με την πώληση των μονάδων ώστε μέσω αυτών να διασφαλιστεί χαμηλό ενεργειακό κόστος για τον κλάδο. Σημείωσε, δε, ότι τα οποία ειδικά τιμολόγια ισχύουν σήμερα δεν έχουν πολύ χρόνο ζωής, ενώ  με την ιδιοκτησία της μονάδας η βιομηχανία θα έχει σταθερό και προβλέψιμο ενεργειακό κόστος.

Σε σχέση με τους εργαζόμενους στις λιγνιτικές μονάδες Μεγαλόπολης και Φλώρινας που θα βρεθούν εκτός ΔΕΗ σημείωσε ότι αυτοί  θα μεταφερθούν στις θυγατρικές που θα συσταθούν και στο νέο ιδιοκτήτη που θα προκύψει από το διαγωνισμό.

Όπως διευκρίνισε, από τη μεταφορά θα εξαιρεθούν μόνο ορισμένοι διοικητικοί υπάλληλοι ενώ επανέλαβε ότι το εργασιακό πλαίσιο είναι πλήρως διασφαλισμένο, με την προσθήκη στο νόμο ρήτρας που προβλέπει ότι η προϋπηρεσία στη ΔΕΗ αναγνωρίζεται από τη νέα ιδιοκτησία. Αυτό σημαίνει ότι οι αποζημιώσεις σε περίπτωση απόλυσης (μετά την πρώτη εξαετία, διάστημα κατά το οποίο δεν θα επιτρέπονται απολύσεις) θα είναι αυξημένες αφενός λόγω προϋπηρεσίας και αφετέρου επειδή στον ιδιωτικό τομέα δεν ισχύει το πλαφόν του δημοσίου. Άρα θα υπάρχει ισχυρό αντικίνητρο για απολύσεις.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.