ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΕΗ: Καταγγέλλει υποτιμητική κερδοσκοπία σε βάρος των μετόχων

13:02 - 14 Μαϊ 2018 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΔΕΗ: Καταγγέλλει υποτιμητική κερδοσκοπία σε βάρος των μετόχων
Ένα "μπαράζ αρνητικών δημοσιευμάτων εναντίον της", διαπιστώνει η ΔΕΗ σε ανακοίνωση την οποία εξέδωσε. Θεωρεί πως προέρχονται από συγκεκριμένη μερίδα του Τύπου και βρίσκονται "σε ευθυγράμμιση με αντίστοιχες δηλώσεις πολιτικών παραγόντων".

Η ΔΕΗ αναφέρει στην ανακοίνωσή της πως "πως πέφτουν στο κενό οι κατά καιρούς εκκλήσεις μας ότι η ΔΕΗ, ως εθνικό κεφάλαιο, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με κριτική μεν και με προτάσεις, αλλά προπαντός με υπευθυνότητα, μακριά από σκοπιμότητες της τρέχουσας πολιτικής συγκυρίας. Είναι φαίνεται αδιάφορο σε ορισμένους αν έτσι, εκτός των άλλων, τροφοδοτείται η υποτιμητική κερδοσκοπία σε βάρος των μετόχων - ιδίως των μικρών.

Ωστόσο, η ίδια η Επιχείρηση, πέρα από πρόσκαιρες επικοινωνιακές εντυπώσεις, θα ξεπεράσει αλώβητη και αυτήν την επίθεση".

Ακόμα, η ΔΕΗ εξηγεί: "Τελευταία επίθεση το πρόσφατο δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας με «αποκαλύψεις» τόσο για το Business Plan που εκπονεί η McKinsey, όσο και για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τις τράπεζες ως προς την αναχρηματοδότηση του κοινοπρακτικού δανείου των 1,3 δισ. ευρώ".

Απαντώνας στο δημοσίευμα αναφέρει:

"Για μεν το πρώτο, το οποίο στηρίζεται σε διαρροές παλαιού κειμένου εργασίας της McKinsey, πέραν της ανευθυνότητας, με την αποσπασματική και επιλεκτική αναφορά για να «προκύψουν» τα συμπεράσματα που επιθυμούν οι ίδιοι, δεν προστίθεται τίποτε καινούριο. Απεναντίας, υπολείπεται των στοιχείων που έδωσε στη δημοσιότητα με υπευθυνότητα η ίδια η επιχείρηση ανακοινώνοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του 2017. Αποτελέσματα που η ψύχραιμη και αντικειμενική οικονομική ανάλυση αξιολόγησε στις σωστές τους διαστάσεις, επιβεβαιώνοντας τις θέσεις της Διοίκησης, γεγονός που αποτυπώθηκε στο Χρηματιστήριο πριν εκδηλωθεί η επίθεση υποτιμητικής κερδοσκοπίας".

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.