ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίσκεψη-ενημέρωση των μηχανικών του ΤΕΕ Καστοριάς στα εργοτάξια του ΤΑΡ

21:33 - 26 Μαϊ 2018 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Επίσκεψη-ενημέρωση των μηχανικών του ΤΕΕ Καστοριάς στα εργοτάξια του ΤΑΡ
Τις προηγούμενες εβδομάδες πραγματοποιήθηκε επίσκεψη-ενημέρωση των μηχανικών της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας – Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας) στα εργοτάξια κατασκευής του αγωγού TAP στο Δήμο Καστοριάς.

Οι μηχανικοί, αφού έλαβαν την υποχρεωτική εκπαίδευση ασφαλείας για επισκέπτες σε εργοτάξια του ΤΑΡ και τον απαραίτητο ατομικό εξοπλισμό (Μέτρα Ατομικής Προστασίας), παρακολούθησαν αναλυτική παρουσίαση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΤΑP για τα στάδια κατασκευής του έργου και τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται σε αυτά, καθώς και για την πρόοδο των εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Π. Ε. Καστοριάς.

Στη συνέχεια ακολούθησε επιτόπου επίσκεψη σε σημεία κατασκευής και τοποθέτησης του αγωγού, και συγκεκριμένα:

  • στο εργοτάξιο κατασκευής της διασταύρωσης του αγωγού με τον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού, όπου παρουσιάστηκε η εφαρμοζόμενη μέθοδος της Οριζόντιας Διάτρησης.
  • στο βαλβιδοστάσιο που κατασκευάζεται στην Ποριά (Δήμος Καστοριάς), ένα από τα 22 βαλβιδοστάσια κατά μήκος του αγωγού, όπου και επεξηγήθηκε ο ρόλος του στη φάση λειτουργίας του αγωγού.
  • στο σημείο της ολοκληρωμένης διασταύρωσης του αγωγού με τον ποταμό Αλιάκμονα στη Μεσοποταμία, όπου παρουσιάστηκε η –φιλική προς το περιβάλλον– μέθοδος κατασκευής της Κατευθυνόμενης Διάτρησης (Direct Pipe).

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, οι συμμετέχοντες μηχανικοί είχαν την ευκαιρία να δούνε από κοντά την εφαρμογή αυστηρών μέτρων ασφαλείας, την τεχνογνωσία του εξειδικευμένου προσωπικού, αλλά και τις σύγχρονες κατασκευαστικές μεθόδους που χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση αυτού του μεγάλου ενεργειακού έργου και είναι πρωτοποριακά για τα ελληνικά δεδομένα.

Η Ν.Ε Καστοριάς του ΤΕΕ, διαμέσου του Προέδρου της, Κωνσταντίνου Κεχαΐδη, ευχαρίστησε θερμά τον ΤΑΡ και την εργολήπτρια εταιρεία-ανάδοχο που έχει αναλάβει την εκτέλεση του έργου στη συγκεκριμένη περιοχή –το επιχειρηματικό σχήμα Bonatti-J&P Avax– για τη φιλοξενία, την ενημέρωση και την άψογη οργάνωση της επίσκεψης.

 
 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.