ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κινδυνεύει η ολοκλήρωση του TAP λόγω... Ιταλίας

18:43 - 06 Ιουν 2018 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Κινδυνεύει η ολοκλήρωση του TAP λόγω... Ιταλίας
Σε κίνδυνο βρίσκεται η κατασκευή του τελευταίου τμήματος του αγωγού φυσικού αερίου TAP, καθώς η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας χαρακτηρίζει το έργο ως «περιττό».

Πλέον, το project, χάρη στο οποίο η Ευρώπη φιλοδοξεί να φέρει φυσικό αέριο από την κεντρική Ασία παρακάμπτοντας τη Ρωσία, κινδυνεύει να βρεθεί στον αέρα.

Στην Ιταλία, πρόκειται να κατασκευαστεί το γ’ τμήμα του αγωγού, το οποίο διέρχεται παράλληλα από την Ελλάδα, την Αλβανία και την Τουρκία.

«Δεδομένης της ενεργειακής μας πολιτικής και της μειωμένης ζήτησης για αέριο, το έργο φαίνεται σήμερα περιττό» τόνισε ο Σέρτζιο Κόστα, νέος υπουργός Περιβάλλοντος της Τουρκίας.

Σημειώνεται ότι την κατασκευή του ΤΑΡ στηρίζουν οι πετρελαϊκές εταιρείες BP, Snam και Enagas και ενδεχόμενη ακύρωση του project θα προκαλέσει μεγάλες εντάσεις με την κυβέρνηση της Ρώμης.

Πάντως, όπως διαβεβαίωσε ο Κόστα, η οριστική απόφαση της Ιταλίας θα ληφθεί κατόπιν ενδελεχούς εξέτασης όλων των παραμέτρων, καθώς η νέα κυβέρνηση είχε συστήσει μια ειδική επιτροπή, η οποία επανεξετάζει μια σειρά δημόσιων έργων.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:11 - 06 Ιουν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.