ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλήρες «ενεργειακό μπουκέτο» από τα πρατήρια Coral Shell

11:56 - 23 Ιουν 2018 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Πλήρες «ενεργειακό μπουκέτο» από τα πρατήρια Coral Shell
Συνδέσεις για ηλεκτρικό ρεύμα αλλά και καύσιμα βέβαια θα μπορούν να αγοράζουν από το Σεπτέμβρη οι ενδιαφερόμενοι από τα πρατήρια Coral Shell, σημάτων που ανήκουν στον Όμιλο Βαρδινογιάννη.

Πλέον ο Όμιλος έχει μπει για τα καλά στον κλάδο της ηλεκτρικής ενέργειας αφού μετά την παραγωγή, όπου από κοινού με την Μυτιληναίος ελέγχουν την ΜΜ (την μονάδα παραγωγής ρεύματος από φυσικό αέριο - Korinthos Power), εξαγόρασε το  90% της NRG Trading House για να μπει και στον χώρο της εμπορίας.

Χτες μάλιστα κατά την παρουσίαση της νέας γενιάς καυσίμων Shell V-Power με ενισχυμένη τεχνολογία Dynaflex, ο Γιώργος Χατζόπουλος, γενικός διευθυντής της Coral A.E. σημείωσε ότι αποτελεί φυσικό για τη Motor Oil να αξιοποιεί και να ενισχύει τις συνέργιες μεταξύ των θυγατρικών του Ομίλου, που πλέον είναι σε πολλά τα πεδία των μορφών ενέργειας.

Στο πλαίσιο αυτό στα πρατήρια της Coral Shlell από το φθινόπωρο θα μπορεί ο οδηγός ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου να φορτίζει το αμάξι του.  Επίσης θα μπορεί να βρει φυσικό αέριο για τους ανάλογους κινητήρες πέρα βέβαια από συμβατικά καύσιμα ή υγραέριο.

Για όλα αυτά η Coral Shell επενδύει φέτος 34 εκατ. ευρώ, τα 20 εκατ. από τα οποία προορίζονται για την εγχώρια αγορά και τα υπόλοιπα για τη Σερβία και την Κύπρο.

Μάλιστα, στην Ιονία Οδό έχουν τοποθετηθεί ταχυφορτιστές σε 2 πρατήρια, ενώ το επόμενο διάστημα θα μπουν άλλοι 6 σε ισάριθμα πρατήρια στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Coral είχε πωλήσεις ύψους 1,94 δισ. ευρώ για το 2017, έχοντας το δικαίωμα χρήσης του σήματος Shell στη χώρα μας έως το 2023 και έως το 2028 για τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, την πΓΔΜ και την Κύπρο. Συνολικά διαθέτει σήμερα 740 πρατήρια Shell στον ελληνικό χώρο (τα 300 προστέθηκαν στην περίοδο 2010-2018), τα οποία επισκέπτονται καθημερινά 200.000 πελάτες. Μάλιστα τρέχει ένα από τα πλέον εμβληματικά προγράμματα πιστότητας με τους ενεργούς πελάτες της κάρτας Smart να είναι 830.000.

Τέλος η εταιρία παρά την ύφεση που μαστίζει τον κλάδο έχει αναπτυξιακή τροχιά και κατέχει μερίδιο αγοράς που υπερβαίνει σήμερα το 23%.

 Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.