ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Φωτιά» στην τσέπη των εκδρομέων βάζουν τα ακριβά καύσιμα

19:04 - 30 Ιουν 2018 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
«Φωτιά» στην τσέπη των εκδρομέων βάζουν τα ακριβά καύσιμα
«Καυτό καλοκαίρι» υπόσχονται τα ακριβά καύσιμα στους εκδρομείς καθώς η τιμή βενζίνης έχει ήδη «πατήσει» τα 2 ευρώ το λίτρο σε διάφορες περιοχές στην Ελλάδα ενώ οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, παρά τις όποιες διακυμάνσεις, παραμένουν σε υψηλά επίπεδα προκαλώντας αλλεπάλληλα «κύματα» ακριβείας σε όλο τον κλάδο των μεταφορών.

Οι οδικές μεταφορές πλήττονται από την ακριβή βενζίνη, και τους ιδιώτες οδηγούς ΙΧ, οι οποίοι παράλληλα με τα «τσουχτερά» διόδια πρέπει να συνυπολογίσουν και τα ακριβά καύσιμα.

Τα αίτια και οι συνέπειες

Αυτό θα είχε ως συνέπεια την περαιτέρω αύξηση των ναύλων προκειμένου οι επιχειρήσεις του κλάδου να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στο αυξημένο κόστος καυσίμου.

Η άνοδος της τιμής του «μαύρου χρυσού» είναι απόρροια των γεωπολιτικών εντάσεων, των αμερικανικών κυρώσεων κατά του Ιράν αλλά και των αυξημένων φόρων (από τους οποίους πλήττεται ιδιαίτερα και η Ελλάδα).

Με βάση τα δεδομένα του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων, την Πέμπτη 28 Ιουνίου η μέση τιμή λιανικής για την αμόλυβδη 100 οκτανίων έφθασε στα 2,005 ευρώ το λίτρο στις Κυκλάδες, στα 1,942 ευρώ στο νομό Δωδεκανήσων, στα 1,910 ευρώ στο νομό Σάμου, στα 1,889 ευρώ στο νομό Χίου, στα 1,990 ευρώ στο νομό Ευρυτανίας, στα 1,808 ευρώ στο νομό Αττικής, στα 1,796 στο νομό Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΠΕΚ, κατά το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου οι τιμές αναμένεται ότι θα αυξηθούν σε όλα τα καύσιμα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.