ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Φωτιά» στα πορτοφόλια βάζει η βενζίνη - Εξετάζεται πλαφόν

17:07 - 06 Αυγ 2018 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
«Φωτιά» στα πορτοφόλια βάζει η βενζίνη - Εξετάζεται πλαφόν
Επιβολή ανώτατων τιμών πώλησης στα καύσιμα εξετάζει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, καθώς οι καταναλωτές σε πολλές τουριστικές περιοχές της χώρας πληρώνουν χρυσή την αμόλυβδη βενζίνη.

Σε ποια νησιά βάζει «φωτιά» η βενζίνη

Συγκεκριμένα υπάρχουν περιοχές όπου το λίτρο αμόλυβδης βενζίνης ξεπερνά τα δύο ευρώ. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων το ακριβότερο νησί είναι η Σίκινος, με την αμόλυβδη να μένει στα δυσθεώρητα επίπεδα των 2,045 ευρώ το λίτρο. Ακολουθούν η Μήλος, η Αμοργός, η Ανάφη και η Σχοινούσα με 1,99 ευρώ το λίτρο. Παράλληλα σε Άνδρο, Σίφνο, Σέριφο, Νάξο και Σαντορίνη το εύρος των υψηλότερων τιμών κινείται από τα 1,95 έως τα 1,989 ευρώ το λίτρο.

Τι δείχνουν τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων

Σύμφωνα με τιμοληψίες του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, την 1η Ιουνίου η μέση πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης βενζίνης ήταν στα 1,654 ευρώ το λίτρο και την 1η Ιουλίου είχε υποχωρήσει κατά 2 λεπτά του ευρώ στα 1,634 ευρώ. Με βάση τα τελευταία στοιχεία στις 2 Αυγούστου η τιμή ανέβηκε ξανά στα 1,643 ευρώ το λίτρο, δηλαδή σχεδόν 1 λεπτό του ευρώ.

Ωστόσο στο ενδιάμεσο διάστημα Ιουνίου - Ιουλίου σε πρατήρια υγρών καυσίμων δεν ακολουθήθηκε η προαναφερόμενη μείωση. Μάλιστα σε πολλά νησιά και άλλες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας που επιλέγουν οι παραθεριστές για τις θερινές τους διακοπές η βενζίνη κινείται στα επίπεδα των 2 ευρώ το λίτρο.

Η Αρχή εξετάζει εισήγηση προς το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για χαμηλότερη ανώτατη τιμή από τα τρέχοντα επίπεδα προκειμένου να συμμορφωθούν οι πρατηριούχοι.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:11 - 06 Αυγ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.