ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ψήφος εμπιστοσύνης στην επένδυση της Μυτιληναίος από τις χρηματιστηριακές εταιρείες Κύριο

13:06 - 31 Αυγ 2018 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Ψήφος εμπιστοσύνης στην επένδυση της Μυτιληναίος από τις χρηματιστηριακές εταιρείες
Θετικής αποδοχής για τις εγχώριες χρηματιστηριακές εταιρείες αποτέλεσε η είδηση για την άδεια παραγωγής της νέας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής ισχύος 665 μεγαβάτ στον όμιλο Μυτιληναίο, που θα κατασκευάσει στο ενεργειακό κέντρο του ομίλου, στον Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας, συνολικής επένδυσης 300 εκατ.

Σε πρωινή της έκθεση η Εθνική χρηματιστηριακή υπογραμμίζει ότι  «το περιβάλλον είναι ευνοϊκό καθώς η ζήτηση για καθαρή ενέργεια, ηλεκτρική ενέργεια αυξάνεται ολοένα και περισσότερο».

Από τη δική της μεριά η Eurobank χρηματιστηριακή υποστηρίζει πως «η άδεια παραγωγής δόθηκε μέσα σε ιδιαίτερα ευνοϊκή σκηνικό, λόγω της αύξησης του κόστους των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Εν τω μεταξύ, οι όροι των συναλλαγών στην αγορά αλουμινίου παραμένουν εξαιρετικά ευνοϊκοί σηματοδοτώντας ισχυρή κερδοφορία στο μέλλον».

Παράλληλα η AXIA χρηματιστηριακή τονίζει ότι η νέο μονάδα ηλεκτροπαραγωγής ισχύος 665 μεγαβάτ του ομίλου Μυτιληναίος θα παράγει ετήσια λειτουργικά κέρδη (EBITA) της τάξεως των 50 εκατ. ευρώ.

Η IBG σχολιάζει πως πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη για την ενίσχυση του αποτυπώματος στην εγχώρια αγορά παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέσα σε ένα ταχύτατα μεταβαλλόμενο τοπίο, ενώ υπόσχεται να επανέλθει σύντομα με μια πιο λεπτομερή ανάλυση του έργου.

Τέλος οι χρηματιστηριακές BETA, Πειραιώς και Euroxx έδειξαν ενδιαφέρον για την είδηση, επιδοκιμάζοντας την άδεια λειτουργίας της νέας μονάδας στην ανάπτυξη του ομίλου και την καθιέρωση του ως ένα από τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς ομίλους στην διεθνή αγορά ενέργειας.

ΠΖ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.