ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη Μυτιληναίος το 100% της «M&Μ Gas» Κύριο

15:19 - 13 Σεπ 2018 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Στη Μυτιληναίος το 100% της «M&Μ Gas»
Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος των διυλιστηρίων της Κορίνθου Πέτρος Τζαννετάκης ανακοίνωσε την Πέμπτη το τέλος της συνεργασίας Motor Oil - Μυτιληναίου στην αγορά χονδρικής φυσικού αερίου.

Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με αφορμή την ολοκλήρωση του deal της εξαγοράς της εταιρίας προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας NRG από την Motor Oil.

Πρόκειται για «κοινή απόφαση των δύο εταιριών για τον διαχωρισμό της ενιαίας δραστηριότητας στο φυσικό αέριο». Το μερίδιο της Μotor Oil στην "M&M Gas" (50%) θα εξαγοράσει η "Μυτιληναίος", που θα κατέχει πλέον το 100%.

Η εξέλιξη ενδυναμώνει τη θέση της Μυτιληναίος στην αγορά φυσικού αερίου που έχει τεθεί ως προτεραιότητα του Ομίλου. Το συγκεκριμένο καύσιμο, άλλωστε, θα είναι το βασικό μέχρι την μετάβαση στις ΑΠΕ. Ηδη η εταιρεία έχει κάνει στρατηγικές συνεργασίες με Qatar Gas και Gasprom από τις οποίες προμηθεύεται φυσικό αέριο.

«H M&M Gas ήταν εταιρία ειδικού σκοπού είχε συσταθεί με στόχο το σπάσιμο του μονοπωλίου στην χονδρική φυσικού αερίου και τώρα ο σκοπός αυτός ολοκληρώθηκε»., πρόσθεσε κλείνοντας ο κ. Τζαννετάκης.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 16:44 - 13 Σεπ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.