ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παναγιωτάκης (ΔΕΗ): Καθαρά επιχειρηματική απόφαση η εξαγορά της EDS

20:25 - 13 Οκτ 2018 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Παναγιωτάκης (ΔΕΗ): Καθαρά επιχειρηματική απόφαση η εξαγορά της EDS
Ως μια «καθαρά επιχειρηματική απόφαση», ενταγμένη στα σχέδια ανάπτυξης της ΔΕΗ στα Βαλκάνια, χαρακτηρίζει ο CEO της εταιρείας ηλεκτρισμού την απόφαση για εξαγορά της EDS στην ΠΓΔΜ.

Μετά τις καταγγελίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης για συμφωνία που ζημιώνει τη ΔΕΗ και που ουσιαστικά εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα, στο πλαίσιο και της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μανώλης Παναγιωτάκης, απαντά μέσα από συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Ο κ. Παναγιωτάκης κάνει λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από την καταστροφολογία και τις αλλεπάλληλες επιθέσεις που δέχεται η ΔΕΗ.

Για την εξαγορά της EDS, η οποία άνηκε στον αντιπρόεδρο της ΠΓΔΜ, ο κ. Παναγιωτάκης αναφέρει πως αποτελεί μια «καθαρά επιχειρηματική απόφαση», ενταγμένη στα σχέδια ανάπτυξης στα Βαλκάνια.

Διαμηνύει δε, ότι μέσω αυτής της επένδυσης, η ΔΕΗ καταφέρνει να δραστηριοποιηθεί και στην αγορά της Σερβίας.

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Παναγιωτάκης ισχυρίζεται ακόμα πως σύμφωνα με αναλυτικά στοιχεία με τους οικονομικούς δείκτες των τελευταίων 3,5 χρόνων, αποδεικνύεται μείωση των δανειακών υποχρεώσεων της Επιχείρησης κατά 20%.

Όσον αφορά τις λιγνιτικές μονάδες, υπογραμμίζει ότι εξασφαλίζουν αφενός φθηνότερη ενέργεια, επιβαρύνουν αφετέρου το περιβάλλον. Εξηγεί όμως, ότι είναι απαραίτητες για τα επόμενα 15-20 χρόνια. Έπειτα, ωστόσο, θα υπάρξει στροφή στις ανανεώσιμες πηγές.

Υπερασπίζεται τέλος, την κοινωνική πολιτική που εφαρμόζει η εταιρεία, και παρατηρεί ότι είναι «θέμα αρχής» η διατήρηση του κινήτρου συνέπειας, το οποίο προβλέπει εκπτώσεις 15% στους λογαριασμούς των συνεπών οικονομικά καταναλωτών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.