ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο «μάτι» της Κομισιόν ο αγωγός Turkish Stream

15:21 - 18 Ιαν 2019 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Στο «μάτι» της Κομισιόν ο αγωγός Turkish Stream
Την απάντηση της έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο ζήτημα της ενδεχόμενης επέκτασης του αγωγού φυσικού αερίου έως την Σερβία που τέθηκε από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά την διάρκεια των συνομιλιών που είχε με τον Σέρβο πρόεδρο Αλεξάντερ Βούτσιτς.
«Σε ό,τι αφορά τον Turkish Stream και τη θέση μας στο ζήτημα αυτό, μπορώ να πω ότι παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα εφαρμόσουμε τους αντίστοιχους ενεργειακούς κανόνες της ΕΕ που ισχύουν για όλους του αγωγούς χωρίς καμία διάκριση», δήλωσε στο πρακτορείο TASS η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Άννα- Καΐσα-Ίτκονεν.
 
Το ζήτημα της ενδεχόμενης επέκτασης του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream έως την Σερβία τέθηκε από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την διάρκεια των συνομιλιών που είχε με τον Σέρβο πρόεδρο Αλεξάντερ Βούτσιτς, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Συγκεκριμένα ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η Ρωσία είναι διατεθειμένη να επενδύσει στις σερβικές υποδομές το ποσό του 1,4 δισ. δολαρίων για να φθάσει ο αγωγός έως την Σερβία.
 
Ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom Μίλερ, μιλώντας στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο «Ρωσία-1», δήλωσε ότι στο εγγύς μέλλον θα ξεκινήσουν τα έργα κατασκευής των υποδομών που απαιτούνται για τον αγωγό Turkish Stream.
 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.