ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΕΗ: Την Παρασκευή συνεδριάζει για το μέλλον των λιγνιτικών

20:03 - 06 Φεβ 2019 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΔΕΗ: Την Παρασκευή συνεδριάζει για το μέλλον των λιγνιτικών
Την Παρασκευή αναμένεται να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ για την αξιολόγηση των προσφορών που κατατέθηκαν σήμερα στον διαγωνισμό για την αποεπένδυση των λιγνιτικών μονάδων Μελίτης και Μεγαλόπολης.

Ο Όμιλος SEV.EN ENERGY και ο στρατηγικός του εταίρος Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αποφάσισε να υποβάλει Δεσμευτική Προσφορά στη βάση εναλλακτικής εκδοχής της ΣΑΜ, η οποία περιλαμβάνει μια πιο ισορροπημένη κατανομή κινδύνων μεταξύ του Πωλητή και του Αγοραστή, καθώς και γεφυρώνει το κενό μεταξύ των προσδοκιών του Πωλητή και του Αγοραστή σε σχέση με την εξέλιξη της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Θεωρούμε ότι η εναλλακτική εκδοχή της ΣΑΜ είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τις αρχές ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης και, ως εκ τούτου, μπορεί να οδηγήσει στο κλείσιμο της συναλλαγής.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μυτιληναίος εξετάζει να καταθέσει νέα πρόταση, γα τη Μελίτη και όχι και για τη Μεγαλόπολη. Ο λόγος είναι ότι ο πρώτος σταθμός είναι πιο σύγχρονος και με λιγότερα λειτουργικά κόστη λειτουργίας. Το αν θα γίνει αποδεκτή εξαρτάται και από τη συνολική αποτίμηση που έχει κάνει ο εκτιμητής για τη μονάδα «1» της Μελίτης. Βέβαια αν γίνει αποδεκτή μπορεί να δώσει περιθώρια στο ΥΠΕΝ για κατάργηση των επιπλέον ποσοτήτων δημοπράτησης ΝΟΜΕ. Αυτό ευνοεί τη ΔΕΗ και αφήνει έστω προσωρινά εκτός κάδρου τα υδροηλεκτρικά.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:53 - 07 Φεβ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.