ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΕΗ: Συζητήσεις με τις συστημικές τράπεζες για το ομολογιακό δάνειο Κύριο

08:05 - 11 Απρ 2019 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΔΕΗ: Συζητήσεις με τις συστημικές τράπεζες για το ομολογιακό δάνειο
Μέχρι τις 30 Απριλίου 2019 η ΔΕΗ θα πρέπει να διασφαλίσει την αναχρηματοδότηση ύψους 350 εκατ. ευρώ του ομολογιακού δανείου που λήγει τον Μάιο.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες που συγκέντρωσε το reporterη διοίκηση διεξάγει συζητήσεις με τις συστημικές τράπεζες για την διασφάλιση ρευστότητας για την αναχρηματοδότηση του ομολογιακού. Όπως έχει δηλώσει πρόσφατα ο επικεφαλής της ΔΕΗ Μανόλης Παναγιωτάκης, «η εταιρεία διαθέτει μέσω γραμμών χρηματοδότησης περίπου 200 εκατ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα 150 εκατ. ευρώ θα καλυφθούν από τα ταμειακά διαθέσιμα».

Η ΔΕΗ στις αρχές Απριλίου ανακοίνωσε ότι το  Διοικητικό Συμβούλιό της και η Επιτροπή Πιστοδοτήσεων της Τράπεζας Εμπορίου και Αναπτύξεως Ευξείνου Πόντου - Black Sea Trade & Development Bank, έχουν εγκρίνει (υπό την τελική έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας), τους οικονομικούς όρους νέας χρηματοδότησης ύψους 160 εκατ. ευρώ, πενταετούς διάρκειας με μία εφάπαξ αποπληρωμή στη λήξη του δανείου και ανταγωνιστικό επιτόκιο. Το δάνειο θα χρησιμοποιηθεί για την χρηματοδότηση του επενδυτικού πλάνου της ΔΕΗ

Η χρηματοδότηση αυτή αποτελεί την έναρξη μίας σημαντικής συνεργασίας με την Τράπεζα Εμπορίου και Αναπτύξεως Ευξείνου Πόντου (με έδρα την Θεσσαλονίκη), η οποία υποστηρίζει επενδυτικά έργα στον τομέα της ενέργειας με μεγάλη σημασία για την οικονομία, τους Έλληνες καταναλωτές, την ασφάλεια εφοδιασμού της Χώρας και το περιβάλλον.

AΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις 08:12 - 11 Απρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.