ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παναγιωτάκης: Η ΔΕΗ θα επιστρέψει στην κερδοφορία φέτος

17:30 - 06 Μαϊ 2019 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Παναγιωτάκης: Η ΔΕΗ θα επιστρέψει στην κερδοφορία φέτος
«Άλλο κριτική και άλλο καταστροφολογία» επεσήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης, μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου του Hellenic Association for Energy Economics. «Η επιχείρηση φέτος θα επιστρέψει στην κερδοφορία» τόνισε.

Τη σύσταση να αποφεύγονται ενέργειες που εξυπηρετούν την πολιτική συγκυρία των εκλογών και στρέφονται κατά της ΔΕΗ και της χώρας απηύθυνε ο κ. Παναγιωτάκης. «Η ΔΕΗ δεν ανήκει σε κυβερνήσεις και κόμματα. Είναι εθνικό κεφάλαιο. Η κριτική είναι ευπρόσδεκτη αλλά άλλο κριτική και άλλο καταστροφολογία. Στο τέλος κανείς δεν κέρδισε από τα ερείπια, τα οποία δεν υπάρχουν», ανέφερε ο επικεφαλής της ΔΕΗ, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Ο κ. Παναγιωτάκης εξέφρασε την εκτίμηση ότι η διαρκής επαναφορά του σεναρίου της μικρής ΔΕΗ αποτελεί προσπάθεια για προλείανση του εδάφους προκειμένου να πουληθούν και υδροηλεκτρικά. Ενώ σχετικά με απόψεις που διατυπώθηκαν να σπάσει η ΔΕΗ σε 2-3 κομμάτια, έκανε λόγο για επικίνδυνα, ανιστόρητα και αβάσιμα πράγματα τα οποία ίσως διακινούν κάποιοι για συγκεκριμένα ιδιοτελή συμφέροντα. Κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν για το πώς πρέπει να γίνει το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ζητώντας να επανεξεταστεί το ζήτημα από όλες τις πλευρές, και από την ΕΕ, σε μηδενική βάση. «Είναι άλλο να πληρώσει ένα τίμημα το μονοπώλιο, που είναι κατανοητό, και άλλο ο κανιβαλισμός της αγοράς», είπε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.