ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Morgan Stanley και Citigroup για τα αποτελέσματα της ΔΕΗ

10:41 - 23 Μαϊ 2007 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Χαμηλότερα των εκτιμήσεών της αναφέρει η Morgan Stanley πως ήταν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η ΔΕΗ για το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης και ο οίκος διατηρεί τη σύσταση για αποδόσεις χαμηλότερες από αυτές της αγοράς με τιμή στόχο τα 13 ευρώ. Σημειώνει πως περίμενε τα EBITDA στα 282 εκατ. και η επιχείρηση δημοσίευσε 236 εκατ. ενώ αναφέρει πως υπάρχουν σημάδια μείωσης κόστους αλλά η τιμή της μετοχής είναι αδικαιολόγητη.

Οι αναλυτές της Morgan Stanley μείωσαν τις εκτιμήσεις τους λόγω των άσχημων συνθηκών που επικρατούν στην αγορά και έχουν να κάνουν με τη νέα αύξηση των τιμών του πετρελαίου και τη δεύτερη φάση των εγγραφών για δικαιώματα διοξειδίου του άνθρακα (η εταιρεία θα εγγραφεί με σημαντικό μειονέκτημα). Ο οίκος μείωσε τις εκτιμήσεις του για τα κέρδη ανά μετοχή κατά 10% περίπου την περίοδο 2007-2009 προκειμένου να ενσωματώσει την πρόβλεψη για 20 ευρώ ανά τόνο στις τιμές διοξειδίου του άνθρακα (εκπομπές ρύπων). Για το 2007 περιμένει κέρδη ανά μετοχή 0,17 ευρώ, ενώ οι μέσες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 0,44 ευρώ.

Η Citigroup με τη σειρά της διατηρεί τη σύσταση πώλησης υψηλού ρίσκου για τη μετοχή αλλά αύξησε την τιμή στόχο στα 17 ευρώ από 16 ευρώ. Χαρακτηρίζει το τρίμηνο δύσκολο, αλλά όπως αναφέρει οι εκτιμήσεις των αναλυτών για την τρέχουσα αλλά και την επόμενη χρήση είναι πολύ χαμηλές και πιθανή ανοδική αναθεώρηση θα προσφέρει στήριξη στη μετοχή βραχυπρόθεσμα. Ομως ο οίκος τονίζει πως δεν θα μοιραστεί τον ενθουσιασμό αυτό της αγοράς. Οι αναλυτές έχουν ήδη ενσωματώσει στις εκτιμήσεις τους τις ανακοινώσεις για μειώσεις στα κόστη, αλλά σημειώνουν πως ίσως αυτές οι μειώσεις έρθουν νωρίτερα από όσο περιμένουν. Οι εκτιμήσεις για τα κέρδη του 2007 αυξήθηκαν κατά 1% και αυτές του 2008 κατά 3%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.