ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΕΗ: Υπεγράφη η άδεια για μονάδα παραγωγής 250MW στην Κρήτη

14:12 - 23 Μαϊ 2007 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Την ’δεια Παραγωγής της ΔΕΗ Α.Ε. για την κατασκευή μονάδας ηλεκτροπαραγωγής 250MW στην περιοχή Κορακιά στο Ηράκλειο της Κρήτης, υπέγραψε σήμερα ο γ.γ. του υπουργείου Ανάπτυξης κ. Ν. Στεφάνου ύστερα από γνωμοδότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

Η μονάδα θα λειτουργήσει σε πρώτη φάση με μαζούτ χαμηλού θείου και στη συνέχεια με φυσικό αέριο μόλις αυτό καταστεί διαθέσιμο στο νησί ενώ ήδη η ΔΕΗ ΑΕ μελετά αυτή την δυνατότητα.

Παράλληλα, όπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφας στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, η εταιρεία θα υποβάλει αίτηση στη ΡΑΕ και για τη λήψη άδειας για την κατασκευή και δεύτερης μονάδας ηλεκτροπαραγωγής 250MW στην Κορακιά, ώστε να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός του ενεργειακού κέντρου 500MW στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον κ. Σιούφα «Η σημερινή άδεια χορήγησης παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη ΔΕΗ για μονάδα 250MW στην Κορακιά της Κρήτης αποτελεί το πρώτο αποφασιστικό βήμα για την υλοποίηση του μεσοπρόθεσμου ενεργειακού σχεδίου που ανέπτυξε η Διοίκηση της ΔΕΗ και το οποίο έχει την έγκριση του υπουργείου Ανάπτυξης. Το σχέδιο αυτό παρουσιάστηκε σε ευρεία σύσκεψη στο Ηράκλειο Κρήτης τον Ιανουάριο του 2005, από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και την τότε Διοίκηση της ΔΕΗ ΑΕ, ενώ συμμετείχαν οι βουλευτές της μεγαλονήσου, ο γενικός γραμματέας Περιφέρειας Σεραφείμ Τσόκας, οι νομάρχες, οι πρόεδροι των ΤΕΔΚ, παραγωγικοί φορείς και δήμαρχοι από τους δήμους στους οποίους υπάρχουν ενεργειακοί σταθμοί. Πρόκειται για ένα σχέδιο που διαμορφώθηκε σε συνεννόηση και σε κλίμα συναίνεσης με τις πολιτικές, τις παραγωγικές και τις κοινωνικές δυνάμεις του νησιού με στόχο τη μακροχρόνια κάλυψη των αναγκών της Κρήτης, του πρώτου τουριστικού πυλώνα της χώρας σε μακροχρόνια βάση. Η δημιουργία ενός ενεργειακού κέντρου στην Κορακιά της Κρήτης αποτελεί μια ολοκληρωμένη παρέμβαση με σκοπό να ικανοποιηθούν οι ενεργειακές ανάγκες της νήσου από το 2016 και μετά».

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.