ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΕΗ: Υπογραφή σύμβασης για νέο αιολικό πάρκο στην Κεφαλονιά

16:20 - 14 Ιουν 2019 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΔΕΗ: Υπογραφή σύμβασης για νέο αιολικό πάρκο στην Κεφαλονιά
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Εμμ. Μ. Παναγιωτάκης και η κυρία Britta Macintosh, αντιπρόεδρος της εταιρείας Ameresco Inc. – μετά την ολοκλήρωση διεθνούς διαγωνισμού - υπέγραψαν σήμερα Σύμβαση για την προμήθεια, μεταφορά και θέση σε λειτουργία τεσσάρων Ανεμογεννητριών Enercon, ισχύος 9,2 MW, στη θέση Ξερακιάς Διλινάτων του Δήμου Κεφαλονιάς.

Το έργο διαθέτει τις βασικές άδειες (Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων, Άδεια Εγκατάστασης, Σύμβαση Σύνδεσης) και η εγκατάστασή του χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Η ετήσια παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας του νέου Αιολικού Πάρκου θα ανέρχεται σε 2.470 MWh, δημιουργώντας ετήσια μικτά έσοδα περίπου €2,2 εκατ. Από τα έσοδα του έργου, ποσοστό 3%, ήτοι 66.000 ευρώ ετησίως θα επιστρέφει στην τοπική κοινωνία και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Επίσης, η λειτουργία του Αιολικού Πάρκου θα συμβάλει στην βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της χώρας με μείωση των εκπομπών CO2 κατά 22.000 τόνους ετησίως.

Ο κ. Εμμ.Παναγιωτάκης δήλωσε «Καλωσορίζω την κυρία Macintosh και όλα τα στελέχη της εταιρείας. Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι, γιατί σήμερα υπογράφουμε τη συγκεκριμένη σύμβαση με μια τόσο μεγάλη και σημαντική εταιρεία. Θεωρούμε και θέλουμε αυτή η συνεργασία να είναι η απαρχή μιας μακροχρόνιας συνεργασίας και σε άλλα project, όχι μόνο σαν εργολάβος-κατασκευαστής, αλλά και σαν partner στο πεδίο της ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των ενεργειακών υπηρεσιών».

Η κυρία Britta Macintosh δήλωσε «Σας ευχαριστώ. Είναι μεγάλη τιμή για εμάς που συμμετέχουμε σε αυτό το έργο και εκτιμούμε την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε ότι θα παραδώσουμε ένα καλό και υψηλών προδιαγραφών έργο. Ευελπιστούμε ότι μέσα στα επόμενα χρόνια θα έχουμε τη χαρά να ξανασυνεργαστούμε».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.