ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βλάβη σε Υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ προκάλεσε το μπλακ-άουτ στην Αττική

13:06 - 16 Ιουλ 2019 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Βλάβη σε Υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ προκάλεσε το μπλακ-άουτ στην Αττική
Βλάβη στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης του ΑΔΜΗΕ στο Ρουφ βρίσκεται πίσω από τη διακοπή ρεύματος σε περιοχές του κέντρου, του Πειραιά και των Δυτικών προαστίων σήμερα το μεσημέρι.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η διακοπή σημειώθηκε στις 11.35 το πρωί, ενώ η αποκατάσταση ολοκληρώθηκε στις 12 το μεσημέρι. Η βλάβη όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης έχει αποκατασταθεί. Παράλληλα, διεξάγεται έρευνα για να εντοπιστούν τα αίτια. 

Διακοπή ρεύματος στο κέντρο της Αθήνας σημειώθηκε και την περασμένη εβδομάδα, εξαιτίας βλάβης στο δίκτυο μέσης τάσης της ΔΕΗ.

Η επίσημη ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ για το πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση 

«Ο ΑΔΜΗΕ ανακοινώνει ότι σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα ευρήματα στις 11.35 ετέθησαν εκτός λειτουργίας ΓΜ 150 kV με σημείο εκκίνησης τον Υποσταθμό Ρουφ, λόγω εσφαλμένου χειρισμού.

Δεν εντοπίζονται βλάβες στον εξοπλισμό, ούτε προκλήθηκε οποισδήποτε κίνδυνος για το προσωπικό.

Το πρόβλημα στον Υ/Σ Ρουφ αποκαταστάθηκε στις 11.42 και αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία ανάληψης φορτίων από το Δίκτυο Διανομής (ΔΕΔΔΗΕ), η οποία ολοκληρώθηκε στις 11.55, οπότε και αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στη Αθήνα».

Τελευταία τροποποίηση στις 13:02 - 16 Ιουλ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.