ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φάμελλος για Στάσση: Αναγκαία η ακρόασή του από τη Βουλή

20:07 - 22 Αυγ 2019 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, έδωσε έμφαση στην «απαίτηση/αναγκαιότητα να ενεργοποιηθεί η διαδικασία ακρόασης από την διακομματική Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής», σχετικά με την επιλογή του νέου προέδρου της ΔΕΗ, Γιώργου Στάσση.

Σε δήλωσή του, με αφορμή την επιλογή του νέου προέδρου και ΔΣ της ΔΕΗ, μετά από πρόταση της κυβέρνησης, ο κ. Φάμελλος τονίζει ότι «σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει κίνδυνος δικαστικής ακύρωσης του διορισμού λόγω μη τήρησης του τύπου που προβλέπεται από το νόμο (Κανονισμός της Βουλής) και προσθέτει: «Ως ΣΥΡΙΖΑ είχαμε επισημάνει αυτήν την αναγκαιότητα λαμβάνοντας υπόψη και την τυπική κοινοβουλευτική υποχρέωση, αλλά και τα ουσιαστικά πολιτικά και δημοκρατικά χαρακτηριστικά που έχει η διατύπωση γνώμης από τη Βουλή».

Τονίζει δε, ότι «επιβεβαιώνεται κάθε μέρα η απέχθεια της νέας κυβέρνησης προς τους δημοκρατικούς και κοινοβουλευτικούς κανόνες διαφάνειας της χώρας μας».

Όπως σημειώνει, «δεν υπάρχουν περιθώρια υποτίμησης της διαφάνειας και προχειρότητας που θα αφήσει σκιές και ανοιχτά ερωτηματικά στη νέα διοίκηση και στην ίδια την εταιρεία» και προσθέτει, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι στην περίπτωση μη τήρησης της διαδικασίας, «πολλαπλασιάζονται τα ερωτήματα για τη σκοπιμότητα παραβίασης ενός βασικού κοινοβουλευτικού κανόνα διαφάνειας και δημιουργούνται σοβαρές ανησυχίες και κίνδυνοι για τη νομική κατοχύρωση της νέας διοίκησης της ΔΕΗ».

Καταλήγοντας τονίζει ότι «σε αυτή την χρονική στιγμή η κυβέρνηση δεν επιτρέπεται να προσθέσει ακόμα ένα πρόβλημα στη ΔΕΗ μαζί με το κρεσέντο κινδυνολογίας των κκ Χατζηδάκη και Στάσση».

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.