ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι κρίσιμες ημερομηνίες των αποφάσεων για ΔΕΗ

08:17 - 29 Αυγ 2019 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Οι κρίσιμες ημερομηνίες των αποφάσεων για ΔΕΗ
Σήμερα στη Βουλή πραγματοποιείται συζήτηση για τη ΔΕΗ με πρωτοβουλία του Κ. Χατζηδάκη στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. Κάποια στοιχεία (πιθανόν και όλη η εισήγηση) θα περιλαμβάνονται στο φάκελο με την ατζέντα του Διοικητικού Συμβουλίου που θα παραλάβουν σήμερα τα μέλη του.

Οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι η αύξηση που θα επέλθει στο ανταγωνιστικό μέρος του λογαριασμού (δηλαδή στο τιμολόγιο ρεύματος) θα είναι σαφώς πάνω από 15% και θα εισαχθεί επίσης ρήτρα ρύπων CO2, η οποία θα προκαλεί μελλοντικά αυξήσεις ή μειώσεις ανάλογα με την πορεία της τιμής των δικαιωμάτων ρύπων στις διεθνείς αγορές.

Ταυτόχρονα στις 24 Σεπτεμβρίου 2019 είναι η πιο κρίσιμη μέρα για τη ΔΕΗ, καθώς θα δημοσιευθεί η νέα έκθεση του ορκωτού ελεγκτή της ΔΕΗ μαζί ασφαλώς με τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου 2019. Τη μέρα εκείνη θα διαφανεί το ταμειακό έλλειμμα των 900 εκατ. ευρώ που υποστηρίζει ο νέος πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος Γιώργος Στάσσης. Οι αποφάσεις θα είναι άμεσες για κακοπληρωτές και νέο ομολογιακό δάνειο.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις 08:38 - 29 Αυγ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.