ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατηγορίες Χατζηδάκη προς τον ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση της ΔΕΗ

15:19 - 30 Αυγ 2019 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Κατηγορίες Χατζηδάκη προς τον ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση της ΔΕΗ
Πυρά προς την απελθούσα κυβέρνηση έριξε ο υπουργός Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, κατηγορώντας πολιτικά πρόσωπα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τη δεινή οικονομική θέση στην οποία έχει περιέλθει η ΔΕΗ. «Η ΔΕΗ οδηγήθηκε στις δημοπρασίες ΝΟΜΕ και έχασε 600 εκατ. ευρώ πουλώντας ρεύμα κάτω του κόστους», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός δήλωσε ότι «πρόθεση της κυβέρνησης και της διοίκησης της ΔΕΗ είναι να μην αποκρύψουν τίποτε για τα αίτια που η επιχείρηση έχει φθάσει στη σημερινή κατάσταση... Θα διερευνηθούν όλες οι καταγγελίες».

«Να έχουν μεγαλύτερη πολιτική σεμνότητα οι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, έφτασαν σε κατάντημα τη ΔΕΗ και δεν μπορούν να κουνάνε και το δάκτυλο… Η συζήτηση αυτή (για τις ευθύνες) δεν κλείνει, ανοίγει αυτό το θέμα. Δεν είναι κατήγοροι είναι κατηγορούμενοι», επανέλαβε, σύμφωνα με το skai.gr, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο κ. Χατζηδάκης εξήγησε ότι η περικοπή της έκπτωσης για τους συνεπείς καταναλωτές από το 10% στο 5% ήταν αναγκαία για τη διάσωση της επιχείρησης , ενόψει και της έκθεσης του ορκωτού ελεγκτή στις 24 Σεπτεμβρίου, και δεν θα επιβαρυνθούν με περισσότερα από 2,5 ευρώ το μήνα. 

Στόχος της κυβέρνησης, εξήγησε ο κ. Χατζηδάκης, είναι η εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή αλλά «πρέπει να είμαστε ρεαλιστές κινούμαστε σε δύο άξονες ένας η ρευστότητα, ο δεύτερος μέτρα εξυγιαντικά, διαρθρωτικά, τα όποια εξειδικεύουμε και θα διαπραγματευτούμε με την Κομισιόν στο αμέσως επόμενο διάστημα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.