ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΛΠΕ: Ξεκίνησε η διαδικασία έκδοσης ομολόγου Κύριο

08:17 - 24 Σεπ 2019 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΕΛΠΕ: Ξεκίνησε η διαδικασία έκδοσης ομολόγου
Ξεκινούν σήμερα οι επαφές των συμβούλων των ΕΛΠΕ με τους επενδυτές στην Ευρώπη για την επικείμενη έκδοση 5ετούς ομολόγου, που υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Έχουν κλειστεί διαδοχικές παρουσιάσεις σε Λονδίνο, Ζυρίχη και Παρίσι την Πέμπτη στην Αθήνα. Το ποσό που θα αντληθεί (πληροφορίες κάνουν λόγο για 300-500 εκατ. ευρώ) από την έκδοση θα διατεθεί είτε για την εξαγορά του ομολόγου που λήγει το 2021, είτε για την αποπληρωμή δανειακών υποχρεώσεων της εταιρείας, είτε για άλλους σκοπούς.

Ήδη η διοίκηση της εταιρίας έχει μεταφέρει εντολή στις τράπεζες Credit Suisse και Goldman Sachs International ως κύριους ανάδοχους και στις Alpha Bank, Citigroup, Eurobank, Εθνική Τράπεζα, Nomura και Τράπεζα Πειραιώς ως Joint Bookrunners για τη διοργάνωση συναντήσεων με επενδυτές στην Ευρώπη με στόχο να κινητοποιηθεί το ενδιαφέρον θεσμικών επενδυτών για τη νέα εταιρική έκδοση ομολόγου 5ετούς διάρκειας που σχεδιάζει ο όμιλος.

Χθες τα ΕΛΠΕ εξέδωσαν ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία θα προβεί σε έκδοση νέων ομολογιών, που θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου, τα κεφάλαια που θα αντληθούν θα χρησιμοποιηθούν για την εξαγορά του προηγούμενου ομολόγου που εξέδωσε ο όμιλος με τοκομερίδιο 4,875% λήξης Οκτωβρίου 2021, για την αποπληρωμή υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων και για γενικούς εταιρικούς σκοπούς. 

Κύριοι ανάδοχοι ορίστηκαν οι τράπεζες Credit Suisse και η Goldman Sachs International ενώ ως συνδιοργανωτές ορίστηκαν οι Citigroup, Eurobank, Nomura, Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και Τράπεζα Πειραιώς.

Σημειώνεται ότι ήδη ο όμιλος με χθεσινή ανακοίνωσή του απηύθυνε πρόταση εξαγοράς προς τους κατόχους ομολογιών συνολικού ποσού εκδόσεως 449.530.000. Η πρόταση προβλέπει την καταβολή ποσού 1.092,5 ευρώ ανά 1.000 ευρώ ονομαστικής αξίας υφισταμένων ομολογιών, πλέον δεδουλευμένων τόκων μέχρι και την προηγουμένη μέρα της ημερομηνίας καταβολής, η οποία θα ορισθεί περί την 3η Οκτωβρίου 2019. Η πρόταση εξαγοράς, προϋποθέτει την άντληση κεφαλαίων από την επιτυχή τιμολόγηση νέων ομολογιών.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ 

Τελευταία τροποποίηση στις 17:54 - 24 Σεπ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.