ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο 2,125% το επιτόκιο για το νέο ομόλογο των ΕΛΠΕ που καλύφθηκε πάνω από τρεις φορές Κύριο

11:10 - 27 Σεπ 2019 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Στο 2,125% το επιτόκιο για το νέο ομόλογο των ΕΛΠΕ που καλύφθηκε πάνω από τρεις φορές
Με απόλυτη επιτυχία και σε λιγότερο από τέσσερις ώρες ολοκληρώθηκε η σημερινή διαδικασία του ανοίγματος προσφορών (book building) για την έκδοση του νέου διεθνούς ομολόγου των ΕΛΠΕ. Συγκεντρώθηκαν πάνω από 1,5 δισ. ευρώ από τα ξένα χαρτοφυλάκια, με αποτέλεσμα να υπερκαλυφθεί πάνω από τρεις φορές η έκδοση και να δοθεί η δυνατότητα στα ΕΛΠΕ αντί 400 εκατ. ευρώ, να αντλήσουν μισό δισ. ευρώ. Το τελικό επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 2,125%, ενώ στο ξεκίνημα της σημερινής έκδοσης είχε τοποθετηθεί στο 2,5%.

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη ξεκίνησαν διαδοχικές παρουσιάσεις σε Λονδίνο, Ζυρίχη και Παρίσι και ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη με τις παρουσιάσεις στην Αθήνα.

Η διοίκηση της εταιρίας είχε μεταφέρει εντολή στις τράπεζες Credit Suisse και Goldman Sachs International ως κύριους ανάδοχους και στις Alpha Bank, Citigroup, Eurobank, Εθνική Τράπεζα, Nomura και Τράπεζα Πειραιώς ως Joint Bookrunners για τη διοργάνωση συναντήσεων με επενδυτές στην Ευρώπη με στόχο να κινητοποιηθεί το ενδιαφέρον θεσμικών επενδυτών.

Τα ΕΛΠΕ είχαν εκδώσει ανακοίνωση με την οποία ενημέρωναν ότι θα προέβαιναν σε έκδοση νέων ομολογιών, που θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου, ενώ τα κεφάλαια που θα αντληθούν θα χρησιμοποιηθούν για την εξαγορά του προηγούμενου ομολόγου που εξέδωσε ο όμιλος με τοκομερίδιο 4,875% λήξης Οκτωβρίου 2021, για την αποπληρωμή υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων και για γενικούς εταιρικούς σκοπούς. 

Η επόμενη επιχειρηματική κίνηση των ΕΛΠΕ δια μέσου της κυβέρνησης είναι η μεταβίβαση του 20% σε ξένο επενδυτή, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στον Οκτώβριο.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ 







Τελευταία τροποποίηση στις 14:50 - 27 Σεπ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.