ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χατζηδάκης για «Εξοικονομώ κατ' οίκον»: Θα υπάρξει και τρίτη φάση Κύριο

12:41 - 05 Οκτ 2019 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Χατζηδάκης για «Εξοικονομώ κατ' οίκον»: Θα υπάρξει και τρίτη φάση
Στην αποκάλυψη ότι θα υπάρξει και τρίτη φάση για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ΄οίκον» προχώρησε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, καθώς όπως δήλωσε οι πόροι της δεύτερης φάσης εξαντλήθηκαν μέσα σε λίγες ώρες, αλλά το ακριβές ποσό δεν έχει ακόμη οριστεί.

Για το ζήτημα του Κτηματολογίου ο υπουργός Ενέργειας τόνισε ότι επιταχύνονται οι διαδικασίες για την ολοκλήρωσή του, καθώς και ότι θα υπάρξει μια «σιωπηρή παράταση».

Μιλώντας στον ANT1, ο υπουργός Ενέργειας σημείωσε ωστόσο ότι οι υπόχρεοι θα πρέπει να σπεύσουν να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να υποβάλλουν τον φάκελο τους ακόμα κι αν δεν είναι ολοκληρωμένος. Σε αυτή την περίπτωση θα έχουν μια πίστωση χρόνου και θα θεωρούνται εμπρόθεσμοι. Σε κάθε περίπτωση, όπως τόνισε ο υπουργός, «κανείς δεν θα χάσει την περιουσία του», αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα επιβληθούν και πρόστιμα.

Όσον αφορά το θέμα της ΔΕΗ, ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε ότι τα μέτρα που ελήφθησαν ήταν απαραίτητα για την σωτηρία της επιχείρησης καθώς η έκθεση του ορκωτού λογιστή τον περασμένο Απρίλιο έθετε θέμα βιωσιμότητας της εταιρείας και μετά από το σχέδιο σωτηρίας από τη σημερινή Κυβέρνηση, ο κίνδυνος αυτός δεν υπάρχει πια.

Ο κ. Χατζηδάκης αφού είπε πως η μέση επιβάρυνση για κάθε νοικοκυριά είναι περίπου 2,5 ευρώ το μήνα, υπογράμμισε ότι τα μέτρα που πάρθηκαν για τη σωτηρία της ΔΕΗ, ήταν «κληρονομιά της κυβέρνησης Τσίπρα».

Σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ, για την αντισυνταγματικότητα του «Νόμου Κατρούγκαλου» σε ορισμένες από τις προβλέψεις του, ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί στο ακέραιο τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.