ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διασπάται και μετά ιδιωτικοποιείται η ΔΕΠΑ

22:54 - 31 Οκτ 2019 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Διασπάται και μετά ιδιωτικοποιείται η ΔΕΠΑ
Το πλάνο της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ παρουσίασε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας όπως αυτό συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχεδίου του ΥΠΕΝ που εγκρίθηκε την Πέμπτη από το υπουργικό συμβούλιο.

Η ηγεσία του ΥΠΕΝ προωθεί το μετασχηματισμό της ΔΕΠΑ με σκοπό να προχωρήσει ευκολότερα και γρηγορότερα η ιδιωτικοποίηση και στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται ο διαχωρισμός σε ΔΕΠΑ Υποδομών και ΔΕΠΑ Εμπορίας με τη δημιουργία δύο εταιρειών οι οποίες θα ακολουθήσουν παράλληλες διαγωνιστικές διαδικασίες.

Όσον αφορά τα διεθνή έργα (αγωγοί IGB, East Med, FSRU, Poseidon) θα εισέλθουν στην ξεχωριστή εταιρεία, ενώ όσον αφορά στα ποσοστά πώλησης η διαδικασία προβλέπει την πώληση του 65% της ΔΕΠΑ Υποδομών και ΔΕΠΑ Εμπορίας, ενώ η ΔΕΠΑ Διεθνών Έργων θα παραμείνει στον έλεγχο του δημοσίου σε ποσοστό 100%. 

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γεράσιμος Θωμάς, δήλωσε σχετικά ότι «η ιδιωτικοποίηση προσφέρει τη δυνατότητα καλύτερης αξιοποίησης των δικτύων διανομής» και τόνισε ότι «με αυτό τον τρόπο θα αντληθούν κεφάλαια για να αναπτυχθούν περαιτέρω», σημειώνοντας, παράλληλα, ότι «στο κομμάτι αυτό υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από την πλευρά διεθνών επενδυτών».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.