ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΔΜΗΕ: Υποβολή προσφορών για τους υποσταθμούς Κρήτης-Αττικής Κύριο

11:02 - 01 Νοε 2019 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΑΔΜΗΕ: Υποβολή προσφορών για τους υποσταθμούς Κρήτης-Αττικής
Ένας από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς της περιόδου που αφορά τους υποσταθμούς μετατροπής της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης –Αττικής, συνολικού ύψους άνω των 400 εκατομμυρίων ευρώ, ολοκληρώνεται απόψε τα μεσάνυχτα.

Ο ΑΔΜΗΕ αναμένει μέχρι απόψε τα μεσάνυχτα την υποβολή προσφορών για αυτό το μεγάλο έργο, που αποτελεί και το τελευταίο διαγωνιστικό κομμάτι, της μεγάλης διασύνδεσης μετά την επιλογή των αναδόχων για τα καλώδια (Prysmian, Nexans, NKT-Ελληνικά Καλώδια) ύψους άνω των 600 εκατ. ευρώ.

Οι κοινοπραξίες που έχουν δημιουργηθεί για το έργο είναι κορυφαίοι όμιλοι εντός και εκτός Ελλάδας.  Πρόκειται για τις κοινοπραξίες Μitilineos-General Electric και Τέρνα-Siemens.

Τόσο η κυβέρνηση, ωστόσο, όσο και ο ΑΔΜΗΕ θεωρούν ότι κάθε περαιτέρω καθυστέρηση δημιουργεί κινδύνους για την έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται συνολικά για την επάρκεια ηλεκτρικής ενέργειας στην Κρήτη, αλλά και για την αναγκαία απόσυρση των παλιών και ρυπογόνων πετρελαϊκών μονάδων του νησιού.

Η ανακήρυξη του μειοδότη προβλέπεται να γίνει περί τα τέλη Ιανουαρίου ή τον Φεβρουάριο του 2020. Συγκεκριμένα, οι οικονομικές και τεχνικές προσφορές θα ανέβουν αύριο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και θα ακολουθήσει περίοδος 2-2,5 μηνών για την αξιολόγηση των τεχνικών προσφορών. Στη συνέχεια θα ανοίξουν οι οικονομικές προσφορές.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις 12:14 - 02 Νοε 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.