ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χατζηδάκης: Το Δεκέμβριο το χρονοδιάγραμμα εξυγίανσης της ΔΕΗ-Κλείνει το Αμύνταιο

10:24 - 01 Νοε 2019 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Χατζηδάκης: Το Δεκέμβριο το χρονοδιάγραμμα εξυγίανσης της ΔΕΗ-Κλείνει το Αμύνταιο
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, τόνισε σήμερα ότι μέχρι το Δεκέμβριο θα γίνει γνωστό το χρονοδιάγραμμα για την εξυγίανση της ΔΕΗ, με μείωση υπαλλήλων και κλείσιμο λιγνιτικών μονάδων αρχής γενομένης από τη μονάδα του Αμύνταιου.

Όπως ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ είναι σήμερα 17.000, θα μειωθούν λόγω απολιγνιτοποίησης και άλλων διαρθρωτικών αλλαγών, κι αυτό θα δώσει ανάσα στην εταιρεία.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Ενέργειας δήλωσε πιο αναλυτικά: «Η ΔΕΗ πρέπει να γίνει ανταγωνιστική, γιατί δεν πρέπει οι αρμόδιοι υπουργοί να ζητούν κάθε τόσο αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος από τον κόσμο επειδή έχει μεγάλο κόστος λειτουργίας. Γι’ αυτό είπαμε τέλος στις μονιμότητες των νεοπροσλαμβανόμενων σχολίασε, αναφερόμενος στα μέτρα εξυγίανσης της επιχείρησης που παρουσιάστηκαν την Πέμπτη».

«Όταν λέμε μεταρρυθμίσεις αυτές θα πρέπει να πάρουν σάρκα και οστά... Δεν μπορεί η ΔΕΗ να ανταγωνιστεί τους απέναντι όταν πηγαίνει με τον αραμπά. Τα παιδιά του ΟΤΕ δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού σε σχέση με τα παιδιά που θέλουν να δουλέψουν τη ΔΕΗ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε: «Εμπνεόμαστε πολύ από το μοντέλο του ΟΤΕ σε διάφορα πράγματα. Ο νεοπροσλαμβανόμενος θα αμείβεται με όρους αγοράς».

Τέλος, ο υπουργός διευκρίνισε ότι η επιχείρηση θα κάνει την προκήρυξη για τις προσλήψεις και ο ΑΣΕΠ θα κάνει έλεγχο νομιμότητας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.