ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έντονη αντίδραση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ

16:14 - 19 Νοε 2019 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Έντονη αντίδραση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ
Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, για τις αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Μιλώντας στην επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, ο κ. Αδαμίδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις ανατροπές που έρχονται για τους εργαζόμενους στην επιχείρηση και είπε πως μπορεί να υπάρξει επιστροφή στο παρελθόν όπου γέμιζε η πλατεία Κλαυθμώνος από εργαζόμενους.

Ο κ. Αδαμίδης σημείωσε ότι η κυβέρνηση μέσω του νομοσχεδίου προωθεί τον κοινωνικό αυτοματισμό και καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις, ενώ συμπλήρωσε πως γίνεται μια προσπάθεια παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης σχετικά με την άρση της μονιμότητας.

Ακόμη, άσκησε κριτική στη μείωση της έκπτωσης στα τιμολόγια που θα υποστούν οι εργαζόμενοι αλλά και οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ (30% έναντι 75% που ισχύει έως σήμερα), λέγοντας πως θα οδηγηθούν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι σε άλλες εταιρίες.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ προχώρησε στην πλήρη υπεράσπιση των προνομίων των εργαζομένων της ΔΕΗ, μεταξύ των οποίων και η έκπτωση κατά 75% του ρεύματος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.