ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

R Energy 1: Κατέθεσε φάκελο για εισαγωγή στην ΕΝ.Α. Plus

09:16 - 20 Νοε 2019 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
R Energy 1: Κατέθεσε φάκελο για εισαγωγή στην ΕΝ.Α. Plus
Φάκελο για την εισαγωγή της στην Εναλλακτική Αγορά (Plus) του ελληνικού χρηματιστηρίου κατέθεσε χθες η εταιρεία R Energy 1, που δραστηριοποιείται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέσω φωτοβολταϊκών και είναι εισηγμένη εδώ και περίπου τρία χρόνια στο Χρηματιστήριο Κύπρου (ΧΑΚ).

Η εταιρεία έχει ως κύριο μέτοχο και διευθύνων σύμβουλο τον κ. Γεώργιο Ρόκα, της γνωστής οικογένειας που είχε τη μεγάλη αρκαδική εταιρεία Ρόκας ΑΒΕΕ, η οποία πρώτη ασχολήθηκε σοβαρά με τις ΑΠΕ στην Ελλάδα. 

Θυμίζουμε ότι η Ρόκας ΑΒΕΕ ήταν πρωτοπόρος εταιρεία στην Ελλάδα στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, καθώς εδώ και 10ετίες έχει διεκπεραιώσει πλειάδα έργων για λογαριασμό μεγάλων ελληνικών εταιρειών όπως η ΔΕΗ, το Λιμάνι του Πειραιά, το λιμάνι Θεσσαλονίκης και πολλές άλλες. Η μεγάλη αρκαδική εταιρεία αιολικής ενέργειας προ περίπου 13 ετών εξαγοράστηκε από τον ισπανικό κολοσσό Iberdrola.

Η R Energy 1 είναι εισηγμένη στο ΧΑΚ από τον Αύγουστο του 2016, έχοντας μπει στην κατηγορία Νεοαναπτυσσομένων Εταιρειών Αγορά (Ν.Ε.Α), με κωδικό ΡΟΕΝ (Ρόκας Ενέργεια). Παράλληλα, την ίδια χρονιά εξέδωσε και ομόλογο 4,9 εκατ. ευρώ το οποίο έκτοτε διαπραγματεύεται επίσης στο ΧΑΚ. Σημειώνεται πως στην Κύπρο η εισαγωγή δε γίνεται με δημόσια εγγραφή, ενώ γενικότερα υπάρχουν μικρότερες απαιτήσεις έναντι του ελληνικού χρηματιστηρίου.

Ο κ. Γεώργιος Ρόκας, γιος του Μελέτιου Ρόκα, ενός εκ των δύο ιδρυτών της Ρόκας ΑΒΕΕ, όλα αυτά τα χρόνια έχει «χτίσει» ένα υπολογίσιμο για το χώρο του χαρτοφυλάκιο φωτοβολταϊκών πάρκων, κυρίως μέσω εξαγορών.

Η εταιρεία του R Energy 1, ιδρύθηκε μόλις πριν εφτά χρόνια, το 2012, ενώ μέσα σ' αυτό το διάστημα έχει ένα αξιοσέβαστο «μπουκέτο» φωτοβολταϊκών πάρκων σε περιοχές όπως Ζάκυνθο, Θήβα, Λάρισα κ.λπ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.