ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Την ερχόμενη Δευτέρα η παρουσίαση του business plan της ΔΕΗ

11:32 - 14 Δεκ 2019 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Την ερχόμενη Δευτέρα η παρουσίαση του business plan της ΔΕΗ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ ενέκρινε χθες, Παρασκευή, το σχέδιο εξόδου από την κρίση της McKinsey, θέτοντας επί τάπητος την νέα στρατηγική της εταιρείας που αναμένεται να κλείσει οριστικά την πόρτα στο λιγνίτη μέχρι το 2023, επισπεύδοντας τις διαδικασίες για το λουκέτο στις κοστοβόρες λιγνιτικές μονάδες. Σημειώνεται ότι την ερχόμενη Δευτέρα η διοίκηση της επιχείρησης ετοιμάζεται να ξεδιπλώσει το νέο business plan.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, αναμένεται να παρουσιάσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας τις στρατηγικές προτεραιότητες της εταιρείας, καθώς το σχέδιο θα αναλυθεί με κάθε λεπτομέρεια στους αναλυτές περί τα τέλη Ιανουαρίου. Για την περίοδο αυτή προγραμματίζεται ένα «investor day», το οποίο θα αποτελέσει ένα πρώτο βήμα προετοιμασίας για την μεγάλη έξοδο στις αγορές που προετοιμάζεται για αργότερα με την έκδοση ομολογιακού δανείου.

Στόχος της νέας διοίκησης είναι να πείσει τους επενδυτές για τις μεγάλες αλλαγές στην λειτουργία της εταιρείας αλλά και να άρει τις αβεβαιότητες που κρατούσαν μακριά από την Επιχείρηση και την μετοχή της τα μεγάλα θεσμικά χαρτοφυλάκια, αποκτώντας όλα εκείνα τα όπλα που θα την βοηθήσουν να αναπτυχθεί με ένα υγιή τρόπο και να ανταγωνιστεί επί ίσοις όροις τους ιδιώτες προμηθευτές.

Επιπλέον, όπως ανακοίνωσε στις αρχές της εβδομάδας στο συνέδριο του Capital Link στη Νέα Υόρκη ο κ. Στάσσης, η ΔΕΗ χαράσσει μια νέα πορεία που θα ακολουθήσει τρεις άξονες ανάπτυξης:

- τη μετεξέλιξη της Επιχείρησης από ουραγό σε πρωταγωνιστή στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, σχέδιο το οποίο η ΔΕΗ θα υπηρετήσει μέσα από την ανάπτυξη νέων πρότζεκτ αλλά και με στρατηγικές συμμαχίες με έλληνες και διεθνείς partners.

- την ψηφιοποίηση του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ, το οποίο θα υλοποιηθεί με την πώληση (εκτός απροόπτου πλειοψηφικού πακέτου μετοχών) με στόχο την άντληση σημαντικών εσόδων για την ΔΕΗ.

- την αντεπίθεση της εταιρείας στην αγορά ενέργειας με νέα εμπορική πολιτική που θα έχει ως βάση της τον πελάτη και θα δίνει επιλογές με βάση την κατανάλωση στα πρότυπα των προγραμμάτων της κινητής τηλεφωνίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:57 - 14 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.