ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το φυσικό αέριο βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης Χατζηδάκη-Ελ Μόλλα

14:07 - 16 Ιαν 2020 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης η συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, με τον Αιγύπτιο ομόλογό του υπουργό Πετρελαίου, Τάρεκ Ελ Μόλλα, στο Κάιρο, στο πλαίσιο της 3ης Υπουργικής Συνόδου του Φόρουμ Αερίου Νοτιοανατολικής Μεσογείου (East Med Gas Forum).

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν τρόπους για την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα του φυσικού αερίου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Πετρελαίου της Αιγύπτου.

Παράλληλα, οι κ.κ. Χατζηδάκης και Ελ Μόλλα τόνισαν την στενή συνεργασία των δύο χωρών τόσο σε επίπεδο των υπουργείων τους, όσο και σε επίπεδο των ηγετών των δύο χωρών, του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Προέδρου της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι.

Οι δύο υπουργοί επισήμαναν το γεγονός ότι τα θέματα του φυσικού αερίου ενισχύουν έτι περαιτέρω τις άριστες σχέσεις των δύο χωρών, από κοινού με την Κύπρο, όπως μάλιστα τονίζει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Πετρελαίου της Αιγύπτου.

Ο κ. Ελ Μόλλα συζήτησε με τον Έλληνα ομόλογό του τρόπους για την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών καθώς και τους τρόπους προσέλκυσης επενδύσεων ελληνικών επιχειρήσεων σε δραστηριότητες έρευνας και εξερεύνησης στην Αίγυπτο. Οι δύο υπουργοί τόνισαν ακόμη τους κοινούς δεσμούς μεταξύ της Αιγύπτου, της Ελλάδας και της Κύπρου.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Πετρελαίου της Αιγύπτου είχε ιδιαίτερη συνάντηση και με τον Κύπριο υπουργό Ενέργειας κ. Γιώργο Λακκοτρύπη, με τον οποίο συζήτησαν τρόπους προώθησης της διμερούς συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα του φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:13 - 16 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.