ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εγκαταστάθηκε σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Καρδίτσα

15:12 - 06 Φεβ 2020 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Εγκαταστάθηκε σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Καρδίτσα
Ο Δήμος Καρδίτσας εγκατέστησε και λειτουργεί από σήμερα σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, που αποτελεί τον πρώτο δημοτικό σταθμό φόρτισης σε ολόκληρη τη Θεσσαλία.

Ο φορτιστής, σύμφωνα ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής, παρέχει τη δυνατότητα της ταυτόχρονης φόρτισης δύο ηλεκτρικών οχημάτων. Γι' αυτόν τον σκοπό έχουν δεσμευτεί δύο συνεχόμενες θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης αυτοκινήτων, οι οποίες ξεχωρίζουν με ειδική πράσινη διαγράμμιση, ενώ έχει τοποθετηθεί και η απαραίτητη σήμανση για τον εύκολο εντοπισμό τους.

Ο σταθμός πληροί όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές, σύμφωνα με τη νομοθεσία, όπως ισχύει σήμερα. Οι ιδιοκτήτες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, θα πρέπει να διαθέτουν καλώδιο δημόσιας φόρτισης. Το κόστος κατασκευής του καλύφθηκε από επιχορήγηση του Πράσινου Ταμείου.

Ο σταθμός του Δήμου Καρδίτσας έχει προστεθεί στον χάρτη και θα εξυπηρετεί δωρεάν τις ανάγκες φόρτισης όλης της Θεσσαλίας. Βρίσκεται σε πολύ κεντρικό σημείο της πόλης (επί της οδού Ιεζεκιήλ 32, κάτω από το δημαρχείο) με σκοπό τη διευκόλυνση των κατόχων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και πολύ κοντά στα τέσσερα ξενοδοχεία της Καρδίτσας για την εξυπηρέτηση των πελατών τους.

Επίσης, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας ο Δήμος παρέχει την υπηρεσία φόρτισης δωρεάν.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:12 - 06 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.