ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα: Δεν παίζει μόνη της η Tesla

08:00 - 12 Φεβ 2020 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα: Δεν παίζει μόνη της η Tesla
Η είδηση ότι η Tesla έχει στα πλάνα της για την ηλεκτροκίνηση και την Ελλάδα είναι πολύ σημαντική, με δεδομένο το πλάνο της κυβέρνησης ώστε ένα στα τρία αυτοκίνητα να είναι ηλεκτρικά μέχρι το 2030. Ωστόσο, η εταιρεία του Έλον Μασκ δεν είναι η μόνη που… γλυκοκοιτάζει την ελληνική αγορά.

Η χώρα μας είναι ουσιαστικά «παρθένα» στην ηλεκτροκίνηση και έχει πολλά περιθώρια για σημαντικές επενδύσεις στον τομέα αυτό. Παράλληλα, πρέπει να πετύχει στόχους που θέτει η ΕΕ, η οποία επίσης, όμως, χρηματοδοτεί τα σχετικά προγράμματα.

Είναι φυσιολογικό λοιπόν εταιρείες κολοσσοί απ’ όλον τον κόσμο να καλοβλέπουν τη χώρα μας για επενδύσεις στο χώρο της ηλεκτροκίνησης.

Το πλάνο της Tesla έχει θέσει ήδη σοβαρή υποψηφιότητα, με την εταιρεία να θέλει να συμπεριλάβει την Ελλάδα στη δημιουργία μιας συνολικής οδικής ηλεκτρικής διαδρομής από την Πορτογαλία έως την Τουρκία.

Η Tesla σκοπεύει να εγκαταστήσει σε όλη αυτή τη διαδρομή ταχυφορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το ελληνικό τμήμα της διαδρομής θα ξεκινά, εφόσον προχωρήσει ο σχεδιασμός, από το λιμάνι της Πάτρας και ακολουθώντας τη διαδρομή της ΠΑΘΕ και της Εγνατίας θα καταλήγει στην Αλεξανδρούπολη.

Δεν παίζει μόνος ο Έλον Μασκ

Ωστόσο, είναι κι άλλες εταιρείες που ενδιαφέρονται για παρόμοιες επενδύσεις. Για παράδειγμα,  η ΑΒΒ, ένα από τα ηχηρά ονόματα που πρωταγωνιστούν διεθνώς στον κλάδο, έχει ήδη εκφράσει επίσημο ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά.

Στη λίστα έχουν προστεθεί τελευταία η γαλλική Εngie και η αμερικανική Blink. Υπάρχουν φυσικά και οι εντός Ελλάδας… παίκτες που αναζητούν «συμπαίκτες» από το εξωτερικό και σύντομα αναμένονται συνεργασίες που θα προκαλέσουν αίσθηση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.