ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι πρωτοβουλίες του ΥΠΕΝ για ένα νέο Πάρκο Γουδή

15:47 - 10 Μαρ 2020 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Οι πρωτοβουλίες του ΥΠΕΝ για ένα νέο Πάρκο Γουδή
Σύσκεψη για το μέλλον του Πάρκου Γουδή πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μετά από αίτημα των δημάρχων Αθηναίων, κ. Κώστα Μπακογιάννη, Παπάγου – Χολαργού, κ. Ηλία Αποστολόπουλου και Ζωγράφου, κ. Βασίλη Θώδα.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΝ, σε αυτήν συμμετείχαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Σχεδιασμού, κ. Δημήτρης Οικονόμου, και ο γ.γ. Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης.

Περίγραμμα δράσεων από το ΥΠΕΝ

Ο κ. Χατζηδάκης έθεσε το περίγραμμα και χρονοδιάγραμμα των δράσεων για το Πάρκο Γουδή και υπογράμμισε ότι ήδη το Υπουργείο μεριμνά για:

  • τη γρήγορη ανάρτηση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων
  • την προώθηση του Προεδρικού Διατάγματος του Υμηττού που σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα στο Συμβούλιο της Επικρατείας
  • την εκπόνηση Ειδικού Χωρικού Σχεδίου
  • τις νομοθετικές παρεμβάσεις που χρειάζονται προκειμένου ο Φορέας Διαχείρισης -με την Αυτοδιοίκηση υπεύθυνη - να προχωρήσει στην ενοποίηση και αξιοποίηση του καινούριου Πάρκου Γουδή προς όφελος των πολιτών

Μετά το πέρας της σύσκεψης ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε:

«Αποφασίσαμε η Πολιτεία να δράσει χωρίς καθυστερήσεις για το Πάρκο Γουδή. Είναι μια σημαντική πρωτοβουλία για μια πιο πράσινη Αθήνα με ποιότητα ζωής. Το Πάρκο Γουδή είναι ένας «πνεύμονας» στο κέντρο της πόλης που δεν αξιοποιείται. Δεν θα είναι εύκολη η πορεία προς τα εκεί. Θα πρέπει λοιπόν να υπάρξει συνεννόηση με τα εμπλεκόμενα Υπουργεία, όπως το Υπουργείο Αμύνης και το Υπουργείο Ανάπτυξης, καθώς και με όλους όσοι έχουν λόγο εντός του Πάρκου Γουδή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν όλα τα εμπόδια και να προχωρήσουμε στην απόδοση του Πάρκου στο κοινό. Ο χρόνος που έχουμε δώσει στους εαυτούς μας είναι περίπου ένα έτος για την αντιμετώπιση όλων αυτών των εμποδίων. Στόχος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας δεν είναι να αποτελεί διαχειριστή πάρκων, αλλά σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση να λειτουργεί επιτελικά και δραστικά προς την αναβάθμιση της ζωής των πολιτών».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.