ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΟΠΕΚ: Αντιμέτωπα με οικονομική εξάντληση τα πρατήρια Κύριο

12:00 - 24 Μαρ 2020 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΠΟΠΕΚ: Αντιμέτωπα με οικονομική εξάντληση τα πρατήρια
Με άμεση «οικονομική εξάντληση» απειλούνται τα πρατήρια υγρών καυσίμων στη χώρα μας, αν το μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας το οποίο εφαρμόστηκε από την κυβέρνηση επεκταθεί και μετά τις 6 Απριλίου. Ήδη, ορισμένα σημειώνουν μηδενικές πωλήσεις με αποτέλεσμα οι πρατηριούχοι να ζητούν έντονα την ένταξή τους στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που πλήττονται από τον κορονοϊό.

«Στα πρατήρια, και αυτό ισχύει σε όλη την Ελλάδα, παρατηρείται πτώση που προσεγγίζει το 60%, ενώ από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη πτώση», τόνισε, μιλώντας στο Reporter o ταμίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων – Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), κ. Ιωάννης Μαυράκης.

IMG 1575 1

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ΠΟΠΕΚ ζητά από την κυβέρνηση δύο πράγματα:

«1. Ένταξη στα μέτρα στήριξης που έχουν εξαγγελθεί για επιχειρήσεις και εργαζομένους και

2. Μείωση του ωραρίου των πρατηρίων (τρεις ημέρες την εβδομάδα, με περιορισμένο ημερήσιο ωράριο)».

«Έχουμε απευθυνθεί με σειρά επιστολών στην κυβέρνηση και αναμένουμε τις ανάλογες εξαγγελίες», επισημαίνει ο κ. Μαυράκης.

Σημειώνεται ότι στα αιτήματα της ΠΟΠΕΚ είναι και η αναστολή λειτουργίας των πλυντηρίων αυτοκινήτων για την προστασία των εργαζομένων από τη διάδοση του κορονοϊού.

Μέτρα προστασίας

venzinadiko

Όσον αφορά τα μέτρα προστασίας στα πρατήρια και στις κατ’ οίκον παραδόσεις, ο ταμίας της ΠΟΠΕΚ αναφέρει ότι «Όλα τα πρατήρια έχουν λάβει σχετική ενημέρωση αλλά και οι ίδιες εταιρείες εμπορίας έχουν προχωρήσει σε αντίστοιχη ενημέρωση για τα εξής:

  • Ύπαρξη αντισηπτικού σε εμφανές σημείο, ώστε να μπορούν οι εργαζόμενοι μετά από κάθε συναλλαγή να απολυμαίνουν τα χέρια τους,
  • Χρήση γαντιών μιας χρήσης,
  • Αποστάσεις τουλάχιστον 2 μέτρων, όπου είναι εφικτό,
  • Πληρωμή με πιστωτική κάρτα και ανέπαφη συναλλαγή, όταν είναι εφικτό,
  • Στις κατ’ οίκον παραδόσεις οι εργαζόμενοι φορούν μάσκες μιας χρήσης ώστε με αυτό τον τρόπο να προστατεύονται τόσοι οι ίδιοι, όσο και οι καταναλωτές.

Τον «κώδωνα» του κινδύνου κρούει ο κλάδος

Σε περίπτωση που παραταθεί το μέτρο ολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας από την κυβέρνηση, τότε τα πρατήρια, ειδικά αυτά που βρίσκονται στην επαρχεία, θα έρθουν αντιμέτωπα με «οικονομική εξάντληση», εξηγεί στο “R” ο κ. Μαυράκης.

«Άλλωστε», όπως αναφέρει, «η ίδια η κυβέρνηση μπορεί να πραγματοποιήσει ελέγχους μέσα από το σύστημα εκροών εισροών και να εντοπίσει το κατά πόσο υπάρχει δραστηριότητα στα πρατήρια».

«Ήδη, κάποια κάνουν λόγο για μηδενικές πωλήσεις. Για αυτό ζητάμε από την κυβέρνηση να στηρίξει τις επιχειρήσεις», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Μαυράκης.

Χαρά Κάνδηλα

Τελευταία τροποποίηση στις 19:57 - 24 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.