ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΕΗ: «Πράσινο φως» για το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου 900 εργαζομένων

08:37 - 03 Ιουν 2020 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΔΕΗ: «Πράσινο φως» για το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου 900 εργαζομένων
Το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ έδωσε, κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση, έγκριση για το πρόγραμμα κινήτρων εθελουσίας εξόδου για περίπου 900 εργαζόμενους με στόχο την ετήσια εξοικονόμηση μικτού μισθολογικού κόστους 56 εκατ. ευρώ.

Οι 900 εργαζόμενοι που μπορούν να υπαχθούν στο πρόγραμμα συνολικού ύψους άνω των 31 εκατ. ευρώ είναι όσοι απασχολούνται στις λιγνιτικές μονάδες και τα ορυχεία της Δυτικής Μακεδονίας, πλην του ΑΗΣ Μελίτης.

Η ΔΕΗ πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, να εκδώσει ξεχωριστή απόφαση για τον σταθμό αυτό, όπως κι εκείνο της Μεγαλόπολης, σε ένα δεύτερο κύμα αποχωρήσεων.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση τονίστηκε ότι η εταιρεία θέλει να μειώσει κατά ένα τρίτο το προσωπικό των μονάδων της Καρδιάς, του Αγίου Δημητρίου και του Αμυνταίου. Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν σταδιακά έως το 2023, με εκείνον του Αμυνταίου στη Φλώρινα να σβήνει φέτος. Όσοι αποχωρήσουν, δηλώνοντας συμμετοχή μέχρι τις 30 Ιουνίου θα λάβουν τη νόμιμη αποζημίωση των 15.000 ευρώ συν το μπόνους των 20.000 ευρώ.

Η προϋπόθεση συμμετοχής είναι το προσωπικό που θα φύγει να είναι ηλικίας 55 ετών και άνω, συμπεριλαμβανομένων κι εκείνων που θα συμπληρώσουν το προαναφερόμενο όριο ηλικία και στο τέλος της φετινής χρονιάς (31 Δεκεμβρίου του 2020).

Η ΔΕΗ αναμένεται να τρέξει και τα επόμενα χρόνια αντίστοιχα προγράμματα εθελουσίας εξόδου, ενώ τυχόν κενά που θα προκύψουν, θα καλυφθούν με προσλήψεις χαμηλότερου μισθολογικού κόστους, εκτός δηλαδή της ΣΣΕ της εταιρείας με τη ΓΕΝΟΠ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.