ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στάσσης: Τα 160 εκατ. της EBRD εφεδρεία για ενίσχυση κεφαλαίου

08:20 - 04 Ιουν 2020 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Στάσσης: Τα 160 εκατ. της EBRD εφεδρεία για ενίσχυση κεφαλαίου
«Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΔΕΗ δεν επηρεάζεται από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 και ο στόχος των 720 εκατ. ευρώ EBITDA στο τέλος του 2020 θα επιτευχθεί», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης κατά τη χθεσινή ενημέρωση των αναλυτών μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας τόνισε ότι «για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο καταγράφεται θετικό πρόσημο στη λειτουργική κερδοφορία» και πρόσθεσε ότι «η ρευστότητά της ΔΕΗ βελτιώνεται συνεχώς από τον Δεκέμβριο, ενώ ακόμη και ο βραχνάς των οφειλών προς τρίτους σταδιακά περιορίζεται». «Τα 900 εκατ. μειώθηκαν στα 650 εκατ. ευρώ», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Στάσσης αποσαφήνισε ότι το δάνειο των 160 εκατ. ευρώ της EBRD αφορά στην ενίσχυση της ρευστότητα και παραμένει ως εφεδρεία στην περίπτωση που η εταιρία χρειαστεί ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης.

Επισήμανε, επίσης, ότι τα πρώτα αποτελέσματα της στρατηγικής που ακολουθεί η ΔΕΗ στην προσπάθεια για τον ψηφιακό της μετασχηματισμό, λέγοντας ότι «ανεβαίνει η τάση των ηλεκτρικών συναλλαγών ακόμη και μετά την άρση του lockdown αποτελώντας πια το 30% του συνόλου».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ ανέφερε ότι «στο τέλος Ιουνίου με αρχές Ιουλίου θα κλείσει η συμφωνία για το πακέτο των υπερήμερων οφειλών έως και 60 ημέρες». Για εκείνες που είναι ληξιπρόθεσμες 90 ημέρες και πάνω, ο κ. Στάσσης είπε ότι «η τιτλοποίηση προγραμματίζεται για τον Σεπτέμβριο». Όπως τόνισε, «η εταιρία δεν προχωρά σε βιαστικές κινήσεις», ενώ αποκάλυψε πως μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο δεν υπήρχε καμία πρόταση από επενδυτές.

Για το θέμα της ΛΑΡΚΟ είπε ότι «η βιομηχανία από τότε που ετέθη σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης είναι συνεπής στο χρονοδιάγραμμα των πληρωμών των οφειλών της». 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.