ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χατζηδάκης: Γεωστρατηγική ενίσχυση της Ελλάδας ο ερχομός της Bulgartransgaz

14:41 - 25 Αυγ 2020 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Χατζηδάκης: Γεωστρατηγική ενίσχυση της Ελλάδας ο ερχομός της Bulgartransgaz
Ενισχύεται περαιτέρω η γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας, όπως σημείωσε σε μήνυμά του στα κοινωνικά δίκτυα ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης, με αφορμή την υπογραφή εισόδου της Bulgartransgaz στη μετοχική σύνθεση της Gastrade.

Ειδικότερα, στην ανάρτησή του ο κ. Χατζηδάκης αναφέρει:«Σημαντική μέρα για την Ελλάδα σήμερα! Με τις υπογραφές για το FSRU της Αλεξανδρούπολης (σταθμός επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου), παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Βούλγαρου πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ, ενισχύεται περαιτέρω η γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας.

Το αέριο θα διοχετεύεται μέσω Αλεξανδρούπολης και του ελληνοβουλγαρικού αγωγού IGB -που κατασκευάζεται- σε όλη τη Νοτιοανατολική και Κεντρική Ευρώπη. Αισθάνομαι μεγάλη ικανοποίηση που συνέβαλα και εγώ τον τελευταίο χρόνο σε αυτή τη μεγάλη εθνική επιτυχία».

Σημειώνεται πως η συμφωνία υπεγράφη στην Αθήνα από την Ιδρύτρια Μέτοχο & Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Gastrade κ. Ελμίνα Κοπελούζου και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Bulgartransgaz κ. Vladimir Malinov παρουσία των Πρωθυπουργών της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας κ.κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και Boyko Borissov.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.