ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην τελική ευθεία οι διαγωνισμοί για ΔΕΠΑ Εμπορίας- ΔΕΠΑ Υποδομών Κύριο

11:02 - 26 Αυγ 2020 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Στην τελική ευθεία οι διαγωνισμοί για ΔΕΠΑ Εμπορίας- ΔΕΠΑ Υποδομών
Το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου επανεκκινούν οι διαγωνισμοί για την αποκρατικοποίηση των ενεργειακών εταιρειών ΔΕΠΑ Εμπορίας και ΔΕΠΑ Υποδομών.

Οι υποψήφιοι επενδυτές των δύο εταιρειών αναμένουν το άνοιγμα των virtual data rooms, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε κρίσιμα οικονομικά στοιχεία και να καταρτίσουν στη συνέχεια τις προσφορές τους. 

Το ενδιαφέρον πάντως είναι μεγάλο και στους δύο διαγωνισμούς.

Στον διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας έχουν περάσει επτά υποψήφιοι και πιο συγκεκριμένα οι κοινοπραξίες Motor Oil Hellas – ΔΕΗ και ΕΛΠΕ – Edison, η Mytilineos, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ο όμιλος Κοπελούζου, η Shell και η MET Group.

Για τη ΔΕΠΑ Υποδομών θα αναμετρηθούν έξι «παίκτες»: Η ιταλική Italgas, η τσέχικη EPH και τα επενδυτικά fund First State Investments από την Αυστραλία, το επίσης αυστραλιανό Macquarie, το αμερικανικό KKR και το κινεζικό SinoCEEF. 

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΠΑ συνυπέγραψε τη συμφωνία για την συμμετοχή με 20% στο FSRU, της Βουλγαρικής Bulgartransgaz καθώς εδώ και λίγους μήνες έχει εισέλθει στη μετοχική σύνθεση της Gastrade. Πρόκειται για την εταιρεία που θα υλοποιήσει την επένδυση των 383 εκ. ευρώ στην Αλεξανδρούπολη για την κατασκευή πλωτής μονάδας αεριοποίησης και αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG. Η συμμετοχή της ΔΕΠΑ στην επένδυση της Αλεξανδρούπολης έχει περάσει στον τομέα της Εμπορίας, πράγμα που σημαίνει ότι στην τελική μορφή και με εξαίρεση τη συμμετοχή των Βουλγάρων, το έργο θα ανήκει σε ιδιώτες.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 17:51 - 26 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.