ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΕΔΑ: Πρώτοι διαγωνισμοί για τα έργα σε Ανατολική Μακεδονία-Θράκη

18:24 - 07 Σεπ 2020 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΔΕΔΑ: Πρώτοι διαγωνισμοί για τα έργα σε Ανατολική Μακεδονία-Θράκη
Στην κατασκευή δικτύου διανομής φυσικού αερίου στις πόλεις της Ξάνθης, της Δράμας, της Αλεξανδρούπολης και της Κομοτηνής αφορούν οι διαγωνισμοί της ΔΕΔΑ που δημοσιοποιήθηκαν τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα ακολουθήσει το αμέσως επόμενο διάστημα η δημοπράτηση των έργων στην Ορεστιάδα και την Καβάλα.

Τα έργα της ΔΕΔΑ στις έξι πόλεις της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης είναι συνολικού προϋπολογισμού 56,6 εκατ. ευρώ και προβλέπουν έως το 2024:

  • Την κατασκευή συνολικά 496 χιλιομέτρων δικτύων φυσικού αερίου μέσης και χαμηλής πίεσης.
  • Τουλάχιστον 15.000 συνδέσεις καταναλωτών όλων των κατηγοριών (οικιακών, εμπορικών, βιομηχανικών), παρέχοντας έκπτωση 100% στα τέλη σύνδεσης. Ο αριθμός των συνδέσεων αυτών μπορεί να  είναι πολλαπλάσιος, εφόσον υπάρχει ανάλογη ζήτηση από την τοπική κοινωνία.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης υπογράμμισε:  «Σήμερα γίνεται το  πρώτο μεγάλο βήμα για την υλοποίηση του φιλόδοξου αναπτυξιακού προγράμματος της ΔΕΔΑ, που προβλέπει  την επέκταση του φυσικού αερίου σε πάνω από 30 πόλεις της Ελλάδας  έως το 2024, με στόχο να καλυφθούν σε πρώτη φάση τουλάχιστον 57.000 καταναλωτές. Η χώρα «διψά» για αναπτυξιακά έργα και έχουμε χρέος όλοι μαζί να εργαστούμε με ταχύτητα και συνέπεια για να κάνουμε πραγματικότητα τα μεγάλα έργα που αναβαθμίζουν τις περιοχές στις οποίες αναπτύσσονται, αποφέροντας σημαντικά οφέλη στους  πολίτες, τις επιχειρήσεις, το περιβάλλον αλλά και την οικονομία».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ κ. Μάριος Τσάκας δήλωσε σχετικά:

«Η έναρξη του μεγαλύτερου project επέκτασης δικτύου διανομής φυσικού αερίου από την εποχή που δημιουργήθηκε το βασικό δίκτυο αγωγών στη χώρα είναι πλέον γεγονός. Τέσσερα χρόνια μετά την ίδρυση της ΔΕΔΑ και ύστερα από σκληρό αγώνα που δώσαμε τους τελευταίους μήνες για την επίλυση χρόνιων εκκρεμοτήτων, βγήκαν στον αέρα οι διαγωνισμοί για τα κατασκευαστικά έργα στην πρώτη από τις Περιφέρειες της Ελλάδας στις οποίες δραστηριοποιείται η ΔΕΔΑ. Το ίδιο προσβλέπουμε να συμβεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και σε άλλες Περιφέρειες της ελληνικής επικράτειας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη για την πολύτιμη συμβολή του και τη στήριξή του στις προσπάθειες που καταβάλλουμε ώστε να μπορέσει αυτή η εμβληματική επένδυση να μπει σε τροχιά υλοποίησης, καθώς και τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο η συνεισφορά του οποίου ήταν καταλυτική»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.