ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συναγερμός για την «παιδική ασθένεια του Target model»

22:15 - 02 Δεκ 2020 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Συναγερμός για την «παιδική ασθένεια του Target model»
Σε εγρήγορση είναι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την κίνηση των τιμών στη χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, όπου καταγράφονται έντονες αυξήσεις το τελευταίο διάστημα.

Όπως είναι αντιληπτό, το μείζον θέμα είναι εάν οι αυξήσεις αυτές περάσουν στη λιανική.

Όπως αναφέρεται από πηγές του ΥΠΕΝ από την αρχή είχε επισημανθεί ότι «το target model θα περάσει παιδικές ασθένειες στο ξεκίνημα του όπως έγινε στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.» Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρεται, «το υπουργείο ζητάει από όλους τους παράγοντες της αγοράς τη μεγαλύτερη δυνατή υπευθυνότητα. Η ΡΑΕ έχει ήδη παρέμβει. Θα παρέμβει όμως αμέσως και το ίδιο το υπουργείο. Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε αδρανείς τις δυσλειτουργίες. Στόχος όλων πρέπει να είναι το target model να λειτουργήσει υπέρ των καταναλωτών όπως έγινε στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.»

Ήδη, όπως τονίζεται, η Γενική Γραμματέας του ΥΠΕΝ, Αλ. Σδούκου είχε ένα πρώτο κύκλο επαφών.

«Νομίζω ότι είναι νωρίς να μιλήσουμε για αυξήσεις», είπε ο αρμόδιος υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης, το πρωί στο Ρ/Σ Πρώτο Θέμα τονίζοντας ότι το «υπουργείο δεν θα μείνει απαθές», σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Όπως εξήγησε ο υπουργός, «έχει υιοθετηθεί ένα καινούριο μοντέλο. Ήμασταν η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που δεν το είχε εφαρμόσει. Το ‘’target model’’, όπως λέγεται. Ήταν και υποχρέωσή μας απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει παρατηρηθεί σε όλες τις χώρες της Ευρώπης ότι το σύστημα αυτό, όταν ξεκινάει, παντού είχε παιδικές ασθένειες και αναταράξεις. Αυτή είναι η περίπτωση τις τελευταίες ημέρες και σε εμάς».

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.