ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεκινά το market test για την πώληση του ΔΕΔΔΗΕ Κύριο

22:44 - 02 Δεκ 2020 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Ξεκινά το market test για την πώληση του ΔΕΔΔΗΕ
Αύριο, Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, ξεκινά το market test για τη διερεύνηση επενδυτικού ενδιαφέροντος για το υπό πώληση μερίδιο 49% του ΔΕΔΔΗΕ.

Σύμβουλος της διαδικασίας είναι η Goldman Sachs, η οποία και αναμένεται να απευθυνθεί σε μια ευρεία λίστα υποψήφιων επενδυτών, Ευρωπαίων Διαχειριστών, αλλά και funds που επενδύουν στα δίκτυα διανομής ενέργειας.

Σημειώνεται ότι σήμερα η διοίκηση της ΔΕΗ πραγματοποίησε την Investor Day, όπου παρουσίασε το επιχειρησιακό σχέδιο για την περίοδο 2021-2023 και σκοπεύει μία ημέρα μετά να καρπωθεί το θετικό κλίμα, το οποίο δημιουργείται από το πλάνο επενδύσεων και το άνοιγμα σε νέες δραστηριότητες.

Πλήθος επενδυτών και αναλυτών παρακολούθησαν διαδικτυακά την παρουσίαση και η δημόσια εταιρία εκτιμά ότι θα προσδώσουν ιδιαίτερη δυναμική στα αναπτυξιακά της πλάνα.

«Η μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ με διατήρηση του management στη ΔΕΗ θα λειτουργήσει ως επιταχυντής για μεγαλύτερη ανάπτυξη, ώστε να αλλάξουμε πολύ γρηγορότερα και να πολλαπλασιάσουμε τη δυνατότητα “πράσινης” παραγωγής, να εξισορροπήσουμε πιο γρήγορα την μακροπρόθεσμη θέση μας και να μετατρέψουμε τη ΔΕΗ σε μία πραγματικά “Πράσινη Εταιρεία”» τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης.

Μετά το market test αναμένεται στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2021 η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος με στόχο ο διαγωνισμός να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του επόμενου έτους.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:21 - 02 Δεκ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.