ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τηλεδιάσκεψη ΥΠΕΝ-παραγωγών για τις τιμές ρεύματος

21:58 - 03 Δεκ 2020 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Τηλεδιάσκεψη ΥΠΕΝ-παραγωγών για τις τιμές ρεύματος
Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη και των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας.

Σύμφωνα με κύκλους του ΥΠΕΝ, ο κ. Χατζηδάκης έστειλε αυστηρό μήνυμα στις εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, απαντώντας στη θέση τους ότι όσα συμβαίνουν στο Χρηματιστήριο Ενέργειας τις τελευταίες ημέρες είναι νόμιμα.

Ο κ. Χατζηδάκης απάντησε ότι δεν είναι πάντως δεοντολογικά. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θεωρεί ότι οι παραγωγοί εκμεταλλεύονται ορισμένες προβλέψεις των κανονισμών -που πάντως υπάρχουν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες- για να ανεβάζουν τεχνητά τις τιμές. Γι' αυτό και ο υπουργός ζήτησε από όσους το κάνουν να ακούσουν το μήνυμα της κυβέρνησης, διαφορετικά από Δευτέρα το Υπουργείο θα αντιδράσει.

Σημειώνεται ότι στη χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας καταγράφονται έντονες αυξήσεις το τελευταίο διάστημα. Εύλογα όλοι ανησυχούν αν μέσω πανδημίας οι αυξήσεις αυτές περάσουν στη λιανική, τα νοικοκυριά και βέβαια τις επιχειρήσεις και τη μεταποίηση, όπου ήδη το κόστος ενέργειας αποτελεί μείζον θέμα.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.