ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Protergia: Σταθερά τα τιμολόγια ρεύματος για όλο το 2021

00:05 - 04 Δεκ 2020 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Protergia: Σταθερά τα τιμολόγια ρεύματος για όλο το 2021
H Protergia, η εταιρία παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρισμού της MYTILINEOS, θα κρατήσει αμετάβλητα τα τιμολόγια ρεύματος για το 2021 σύμφωνα με όσα δήλωσε νωρίτερα το βράδυ της Πέμπτης ο γενικός διευθυντής του Τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου της Protergia, Ντίνος Μπενρουμπή.

«Η Protergia θα διατηρήσει σταθερά τα τιμολόγια για το σύνολο του 2021 σε όλες τις κατηγορίες των πελατών της με στόχο να στηρίξει την ενεργειακή αγορά αλλά και την ομαλή προσαρμογή στο target model».

Σημειώνεται ότι στη χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας καταγράφονται έντονες αυξήσεις το τελευταίο διάστημα. Εύλογα όλοι ανησυχούν αν μέσω πανδημίας οι αυξήσεις αυτές περάσουν στη λιανική, τα νοικοκυριά και βέβαια τις επιχειρήσεις και τη μεταποίηση, όπου ήδη το κόστος ενέργειας αποτελεί μείζον θέμα.

Σημειώνεται ότι οι τιμές στο Χρηματιστήριο Ενέργειας την Πέμπτη αποκλιμακώθηκαν καθώς η ΤΕΑ, Τιμή Εκκαθάρισης Αγοράς υποχώρησε σε 77,27 ευρώ/MWh για τις 4/12 από 90,69 ευρώ/MWh στις 3/12.

Στο μεταξύ μιλώντας σε εκδήλωση της ΗΑΕΕ ο Γιώργος Ιωάννου, διευθύνων σύμβουλος του Χρηματιστηρίου Ενέργειας ανέφερε ότι το target model θα επιφέρει μακροπρόθεσμα καλύτερες τιμές λιανικής και χονδρεμπορικής παρά τα πρόσκαιρα σκαμπανεβάσματα που παρατηρούνται σήμερα.

Αναφορικά με αυτό το φλέγον θέμα της διαμόρφωσης υψηλών τιμών εσχάτως ως αποτέλεσμα της αγοράς εξισορρόπησης, ο κ. Ιωάννου δήλωσε ότι δεν μπορεί να κάνει κρίση αναφορικά με τις τιμές γιατί εκπροσωπεί το θεσμικό φορέα που περνάνε οι εντολές. Πάντως, επισήμανε ότι η σχέση προσφοράς-ζήτησης είναι που διαμορφώνει τα επίπεδα των τιμών και για να έχουμε αποτέλεσμα θετικό στις τιμές θα πρέπει να κοιτάξουμε πρωτίστως αυτά τα βασικά στοιχεία που διαμορφώνουν τα επίπεδα. «Δεν είναι δουλειά του ΕΧΕ να κρίνει πως διαμορφώνονται», υπογράμμισε.

Γιώργος Αλεξάκης

 

Τελευταία τροποποίηση στις 00:10 - 04 Δεκ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.