ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ΔΕΗ για την υπόθεση αποκοπής ρεύματος σε ευπαθή ομάδα

11:09 - 06 Δεκ 2020 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Η ΔΕΗ για την υπόθεση αποκοπής ρεύματος σε ευπαθή ομάδα
«Η ΔΕΗ ενθαρρύνει τον πελάτη να εξετάσει τη δυνατότητα ρύθμισης της οφειλής με βάση τις δυνατότητες που παρέχει τόσο η πάγια ρύθμιση, με μικρή προκαταβολή και πολλές δόσεις, όσο και οι διατάξεις του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου για τους ευάλωτους, εφόσον ο πελάτης ενταχθεί σε αυτό».

Αυτό αναφέρουν πηγές της ΔΕΗ σε σχέση με υπόθεση της αποκοπής στο Παγκράτι που δημοσιοποιήθηκε σε ΜΜΕ και αφορά μονογονεϊκή οικογένεια με τρία παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΔΕΗ, ο πελάτης έφυγε από τη ΔΕΗ αφήνοντας οφειλή 4454 ευρώ και μεταφέρθηκε σε άλλο ιδιώτη πάροχο στις 08.08.2018 με άλλο ΑΦΜ και άλλο όνομα.

Όπως αναφέρεται από πηγές της επιχείρησης, παραμένει εκεί έως τον Σεπτέμβριο του 2019 και στις 07.09.2019 ο ιδιώτης πάροχος κόβει τη σύνδεση, πιθανώς λόγω ανεξόφλητων οφειλών και ο πελάτης μεταπίπτει στην Καθολική Υπηρεσία. Στην Καθολική Υπηρεσία δημιουργεί επιπλέον χρέος 2127 ευρώ. Στις 16.07.2020 γίνεται η αποκοπή από τον ΔΕΔΔΗΕ, καθώς ο πελάτης συνεχίζει να μην πληρώνει και να μην ρυθμίζει την οφειλή του. Στις 06.11.2020 σε επανέλεγχο του ΔΕΔΔΗΕ ο μετρητής εμφανίζεται παραβιασμένος. Σύμφωνα δηλαδή με πληροφορίες και πάλι από τη ΔΕΗ πελάτης έχει επανασυνδέσει παράνομα το ρολόι. Μετά από αυτό το εύρημα ο ΔΕΔΔΗΕ προχωρά στις 03.12.2020 σε αποκοπή από το κιβώτιο διανομής (πρακτική που ακολουθείται αυτεπαγγέλτως σε περιπτώσεις ρευματοκλοπής).

Κατά τα όσα αναφέρουν πηγές της ΔΕΗ σε όλο αυτό το διάστημα δεν υπάρχει καμία όχληση και καμία προσπάθεια ρύθμισης της οφειλής από τον πελάτη ή κίνηση για ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα «έκκληση Αλληλεγγύης» απηύθυνε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 91ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, στην περιοχή του Αγίου Αρτεμίου στην Γούβα, καθώς μονογονεϊκή οικογένεια στο Παγκράτι έμεινε χωρίς ρεύμα εν μέσω χειμώνα και πανδημίας.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 12:12 - 06 Δεκ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.