ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοινοπραξία στην Ιταλία με την BMG Energy δημιουργεί η Sunlight

13:29 - 17 Δεκ 2020 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Κοινοπραξία στην Ιταλία με την BMG Energy δημιουργεί η Sunlight
H SUNLIGHTκαι η BMG Energy ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν έναν μεγάλο οργανισμό πωλήσεων και υπηρεσιών που θα τους επιτρέψει να επεκταθούν περαιτέρω και να γίνουν η ηγέτιδα εταιρεία στον τομέα της αποθήκευσης ενέργειας στην ιταλική αγορά. Στη νεοσυσταθείσα κοινοπραξία η SUNLIGHT θα έχει πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών με ποσοστό 78%, ενώ το υπόλοιπο 22% θα έχει η BMG Energy.

H κίνηση αυτή αποτελεί μέρος της στρατηγικής της SUNLIGHT για την εδραίωση της παρουσίας της σε μεγάλες αγορές. Ειδικά στην ιταλική αγορά, η SUNLIGHT ενισχύει το αποτύπωμά της μέσα από ένα πλάνο επενδύσεων που αγγίζει τα €5 εκατ. για την περίοδο 2018-2022, ενώ η προοπτική της εταιρείας είναι να αυξήσει σημαντικά τα έσοδά της.

Η SUNLIGHT διαθέτει ήδη σημαντική παρουσία στην Ιταλία μέσω της μονάδας συναρμολόγησης SEBA Italy (SUNLIGHT European Battery Assembly) η οποία ιδρύθηκε το 2018 και έχει την έδρα της στη Βερόνα. Στο επίκεντρο του επιχειρηματικού μοντέλου της SEBA ήταν και παραμένει να εξυπηρετεί τις αγορές της Δυτικής Ευρώπης με καινοτόμες μπαταρίες καθώς επίσης και εταιρίες-κατασκευαστές σχετικού πρωτογενούς εξοπλισμού (OEMs) στην Ευρώπη.

«Βλέπουμε την Ιταλία ως στρατηγικά σημαντική αγορά και εκτιμούμε την τεχνογνωσία των συνεργατών μας εκεί», αναφέρει ο κ. Λάμπρος Μπίσαλας, CEO της SUNLIGHT. «Η μακροχρόνια και στενή επαγγελματική μας σχέση οδήγησε να χτίσουμε αυτή τη συνεργασία. Πιστεύουμε ότι η κίνηση αυτή θα ενισχύσει ιδιαίτερα το αποτύπωμά μας στην περιοχή, θα μας βοηθήσει να εμπλουτίσουμε το χαρτοφυλάκιο προϊόντων και υπηρεσιών μας και να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες των πελατών μας στην ιταλική αγορά».

Καθήκοντα CEO για τις δραστηριότητές της SUNLIGHT στην Ιταλία αναλαμβάνει ο κ. Davide Pesce με βασική επικέντρωση στις τοπικές πωλήσεις και στην επέκταση υπηρεσιών σε τεχνολογίες μολύβδου και λιθίου σε όλους τους κλάδους. Ο κ. Pesce διαθέτει πλούσια εμπειρία στην αγορά αποθήκευσης ενέργειας έχοντας εργαστεί σε διεθνείς ανταγωνιστές όπως η Enersys και η Exide. Είναι κάτοχος πτυχίου Φυσικής από το Università degli Studi di Bari.

«Ενώνοντας τις δυνάμεις με τη SUNLIGHT θα ενισχύσουμε τη θέση μας αλλά και τη σχέση μας με τους πελάτες. Το καινοτόμo προϊοντικό χαρτοφυλάκιο μαζί με την αποστολή της SUNLIGHT να καταστεί μία εταιρεία που υπερέχει σε τεχνολογίες, δίνει πίστη στην ηγετική μας ομάδα ότι η συνεργασία αυτή θα είναι αποδοτική και καρποφόρα» σημείωσαν οι κ.κ. Wilhelm Menghin και Flavio Scaramuzza, CEOs της BMG Energy.

Η στρατηγική αυτή κίνηση συμβάλλει στην δυναμική πορεία της εταιρείας, η οποία ήδη αύξησε το 2020 την παραγωγική της ικανότητα κατά 25%, εισήλθε στην αμερικανική αγορά και σχεδιάζει το άνοιγμα ενός νέου R&D κέντρου στην Αθήνα για τεχνολογίες λιθίου, το οποίο αναμένεται να ανοίξει στις αρχές του 2021.

Οι συγκεκριμένες συμφωνίες έρχονται σε μια στιγμή που η Ευρώπη προετοιμάζεται εντατικά για τη μετάβαση στην πράσινη ενέργεια, καλώντας όλους τους κλάδους να ενεργοποιηθούν συμβάλλοντας στον ευρωπαϊκό στόχο για μηδενικές εκπομπές αερίων διοξειδίου του άνθρακα έως το 2050. Η SUNLIGHT, διαδραματίζει ήδη έναν ουσιαστικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή έχοντας δημιουργήσει μια σειρά μπαταριών μολύβδου-οξέος και ιόντων λιθίου εξυπηρετώντας τομείς της βιομηχανίας, της ναυτιλίας και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η εν λόγω συμφωνία υπεγράφη στις 15 Δεκεμβρίου 2020.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.