ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η MYTILINEOS προσωρινός ανάδοχος για την κατασκευή φωτοβολταϊκού 200 Μεγαβάτ της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Κύριο

13:35 - 31 Δεκ 2020 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Η MYTILINEOS προσωρινός ανάδοχος για την κατασκευή φωτοβολταϊκού 200 Μεγαβάτ της ΔΕΗ Ανανεώσιμες
Μειοδότης με προσφορά 110 εκατ. ευρώ υπήρξε η MYTILINEOS στο έργο για την κατασκευή του τρίτου και μεγαλύτερου τμήματος του φωτοβολταϊκού συμπλέγματος 230 Μεγαβάτ στη Δυτική Μακεδονία. H πρόταση είχε κατατεθεί από τη ΜΕΤΚΑ EGN που πλέον έχει απορροφηθεί από τη ΜYTILINEOS.

Ο διαγωνισμός αφορούσε στην κατασκευή του πάρκου των 200 Μεγαβάτ και η MYTILINEOS ανακηρύσσεται και επίσημα σήμερα προσωρινός ανάδοχος.

Όπως αναφέρεται, δε, η χρηματοδότηση είναι «κλειδωμένη» από τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες με ευνοϊκούς όρους άρα και η ολοκλήρωση του έργου θα γίνει σύντομα.

Το πάρκο των 200 MW, θα ξεκινήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, να κατασκευάζεται τον ερχόμενο Μάρτιο. Το ένα το πάρκο των 15 MW, που είχε ανατεθεί κατόπιν διαγωνισμού επίσης στη MYTILINEOS θα έχει ολοκληρωθεί τις προσεχείς μέρες, ενώ το δεύτερο των 15 MW κατασκευάζεται. 

Μάλιστα από τη ΔEΗ Ανανεώσιμες κάνουν λόγο για χρόνους-ρεκόρ στην ανάπτυξη των συγκεκριμένων έργων.

Πρόσφατα σε ενεργειακό συνέδριο ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κωνσταντίνος Μαύρος αναφέρθηκε στο μεγάλο project του cluster των φωτοβολταϊκών συνολικής ισχύος 230 MW στην Πτολεμαΐδα.

Γιώργος Αλεξάκης 

Τελευταία τροποποίηση στις 14:19 - 31 Δεκ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.