ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στάσσης-ΔΕΗ: Ηγέτιδα δύναμη στη ΝΑ Ευρώπη μέχρι το 2030

11:38 - 23 Ιαν 2021 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Στάσσης-ΔΕΗ: Ηγέτιδα δύναμη στη ΝΑ Ευρώπη μέχρι το 2030
Η ΔΕΗ μπορεί να γίνει εταιρία πρότυπο και ηγέτης στην ΝΑ Ευρώπη μέχρι το 2030, καθώς προχωρά ο μετασχηματισμός της παραγωγής, η ενίσχυση της ψηφιοποίησης και η δυναμική παρουσία στην ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών, όπως η ηλεκτροκίνηση.

Αυτό τόνισε σε εκδήλωση του Bloomberg ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιώργος Στάσσης.

«Η ΔΕΗ μεταμορφώνεται και μαζί η ενεργειακή αγορά στην Ελλάδα» είπε και προσέθεσε ότι η εταιρία γίνεται πλέον συμβατή με τη νέα ατζέντα απανθρακοποίησης που υιοθετούν οι μεγάλοι επενδυτές και τράπεζες ανά την Ευρώπη και διεθνώς.

Όπως ανέφερε, τα επόμενα 4-5 χρόνια η ΔΕΗ ακολουθώντας και τις πρακτικές για βιώσιμες επενδύσεις προχωρά με τη διαδικασία απόσυρσης όλων των λιγνιτικών μονάδων και ταυτόχρονα αναπτύσσει το χαρτοφυλάκιο των ΑΠΕ με 1,5 γιγαβάτ σε βάθος διετίας. Απώτερος στόχος είναι να φτάσει τα 6 γιγαβάτ κοντά δηλαδή στη σημερινή εθνική παραγωγή ισχύος από ανανεώσιμες . «Η ανάπτυξη θα είναι τόσο οργανική όσο και με συνεργασίες με στόχο η ΔΕΗ να μειώσει τις εκπομπές της κατά 75%» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Στάσση δεύτερος πυλώνας του ευρύτερου προγράμματος αναμόρφωσης της ΔΕΗ είναι η ψηφιοποίηση και τρίτος πυλώνας ανάπτυξης της εταιρίας είναι μια νέα προσέγγιση της πελατειακής της βάσης με την ανάπτυξης νέων προϊόντων και υπηρεσιών χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες και ψηφιακά κανάλια

Παράλληλα τόνισε ότι η ΔΕΗ θέλει να πρωταγωνιστήσει στον εξηλεκτρισμό τομέων όπως οι μεταφορές μέσω ενός φιλόδοξου προγράμματος εγκατάστασης φορτιστών που έχει ξεκινήσει. Όπως είπε ο κ. Στάσσης είναι το μεγαλύτερο στη χώρα. Μάλιστα σημείωσε ότι ο εξηλεκτρισμός είναι ο καλύτερος δρόμος για την απανθρακοποίηση, κάτι που φαίνεται ήδη στις μεταφορές.

Κλείνοντας, δε, τόνισε ότι ο ρυθμός των απαιτούμενων αλλαγών είναι υψηλός ωστόσο υπάρχει περαιτέρω ανάγκη επιτάχυνσης διαδικασιών «Παρά την πρόκληση, ο στόχος είναι εφικτός και η ΔΕΗ σε καλή θέση για να τον πετύχει», ανέφερε.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.